Tony Benda z Ulice seděl ve vězení, teď dostává parohy

Tony Benda z Ulice seděl ve vězení, teď dostává parohy
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Antonín Benda, jemuž nikdo neřekne jinak než Tony, si prošel řadou útrap a nepříjemných zkušeností. Měl oplétačky se zákonem i s Digi Stránskou, skončil ve vězení, načež postoj k životu závratně změnil. Dočká se, ale svého šťastně až do smrti?

Dvě tváře Tonyho

Tony Benda je jednou z postav, které provázejí oblíbený rodinný seriál Ulice od samého začátku, ačkoli ho původně hrál jiný herec než dnes. Když se Tony objevil poprvé s tváří herce Jana Jankovského, nepůsobil právě jako největší sympaťák. Byl to bývalý manžel Digi, s níž se znal už z dětského domova.

Z problémů nevyšel a neustále byl jednou nohou v lochu, kde také samozřejmě skončil. Když se posléze objevil v seriálu znovu, nastoupil na obrazovku jako Ondřej Volejník, jehož mohou diváci vídat dodnes.

Vypuštěný a polepšený

Tony v podání Ondřeje Volejníka udělal za životem zločince tlustou čáru. Využil záchranného lana, které mu podali jeho přátelé Kryštof Mareček a Monika Farská, a začal pracovat v populárním baru pro mládež Coolna. Časem dokázal, že je dost zodpovědný a schopný na to, aby mohl podnik sám vést. Dnes je jeho svědomitým majitelem, který nekompromisně odhání všechny potenciální potížisty včetně domnělých drogových dealerů a milovníků marihuany. Další oplétačky se zákonem rozhodně nepotřebuje.

Tony vzbuzuje respekt na první pohled snad i svým výrazným tetováním, které ale na rozdíl od něj Ondřej Volejník nemá, a tak musí kvůli němu docházet do práce dříve, aby ho maskérky patřičně připravily.

Zneužívání dětí?

Ač se to tak na první pohled možná nejeví, Tony je navzdory nešťastné minulosti a náročnému dětství milujícím člověkem, který by se pro svou rodinu upracoval k smrti. Dlouhou dobu to vypadalo, že se nedokáže přenést přes životní lásku k Digi, s níž se po návratu z vězení opět shledal. Dokonce jí pomáhal s péčí o její dvě dcery.

Jeho závislost na ní ale byla až patologická. V jednu chvíli to navíc i vypadalo, že jejich vztahy pořádně otřese podezření na zneužívání holčiček, k němuž svými dohady přispěla učitelka Landová. Digi navíc zahořela láskou k Jirkovi Hermanovi, což Tony velmi těžce nesl. Svým způsobem mu ale právě starost o holčičky pomohla sblížit se s Věrkou Marečkovou, která ho coby správná matka kvočna později adoptovala – doslova.

Konec dobrý, všechno dobré?

Z nezdravé lásky k Digi Tonyho nakonec vyléčila nová partnerka Dominika Tycová, s níž dnes Tony vychovává dcerku Antonii. Poté, co se Mára s Karlou vzali, Tony dokonce požádal Domču o ruku. Zdá se, že jim to ve vztahu klape – nebo to tak alespoň ještě nedávno bylo.

Nevyzpytatelné cesty Ulice nicméně kladou Tonymu do cesty další překážku. Domča se totiž na školním srazu nebezpečně sblížila s jedním spolužákem, s nímž si teď nadále dopisuje, navíc se i scházejí. Podle Domči jde o zcela nevinné přátelství, ale Karla ví svoje a Tony nejspíš už také něco tuší. Chystá se mu Domča nasadit parohy teď, když konečně všechno v jeho životě dostalo smysl a řád?

 

Zdroje: