Ano, šéfe!: Šokující přepadovka vyrazila dech i šéfovi. A že už toho viděl hodně

Ano, šéfe!: Šokující přepadovka vyrazila dech i šéfovi. A že už toho viděl hodně

Reakce k článku

Podělte se o svou reakci
Komentáře
Jak může takové bistro uživit tři lidi, nepochopíte. Příjemný interiér bohužel nestačí a jediné, co by místu prospělo, by byli jiní lidé. Spolumajitelé Míra a Orlík, doplněni pomocnou kuchařkou, ze které si sednete na zadek, jednoduše nepochopili o čem byznys v gastronomii je.
Obsah článku
  1. Sestava a kuchyně, jaká v Ano, šéfe! ještě nebyla
  2. Co říká na místní tým šéf?
  3. Jídlo je podle šéfa nepovedené
  4. Zátěžák byl chaotický
  5. Návrat do bistra FlammBeef vám zrychlí tep

Sestava a kuchyně, jaká v Ano, šéfe! ještě nebyla

V Ostrově nad Ohří najdete bistro FlammBeef, kde podle informací šéfa dělají skvělé burgery. Je to ale pravda? Šéf by si tedy na místě restauraci otevíral nerad:

Tady lidi spočítáš na prstech jedné ruky.

Kdo podnik provozuje? Miroslav Malina a jeho společník Orlík.

Asi před rokem jsme s kolegou otevřeli bistro, kde nabízíme flammkuchen, burgery, ale nechodí nám sem lidi. Zdeňka vidím jako zachránce z Hvězdných válek, tak snad poradí,

vyjádřil se Míra.

Co říká na místní tým šéf?

Už při příchodu vidí Zděněk dva lidi sedět venku na kuřácké pauze a to nevěstí nic dobrého. Uvnitř je Orlík, který se představí jako spolumajitel a nabízí šéfovi menu. Nabídku mají v podniku na tabulích, co si Zdeněk vybere? A proč se bude divit množství pokrmů v nabídce?

Já se jen zeptám – ti lidé, co sedí venku, ti sem patří? Jo aha, vy jste společníci. A zrovna vy působíte zodpovědně.

 Jak připraví tahle parta objednané pokrmy? Hodnocení šéfa je nemilosrdné:

Hranolky jsou studené, cibulové kruhy nejsou domácí, alsaská specialita se správně dělá úplně jinak. Tohle s tím původním jídlem nemá nic společného. Základ asi bude kupovaný. Steak jsem dostal, aniž by se mě někdo zeptal, jak ho chci. A proč mám k hamburgeru kukuřici v konzervě? Houska burgeru je upražená, burger s krevetami – to jsem asi odvážná školačka.

Jídlo je podle šéfa nepovedené

Dojde na promluvu do kuchařské duše. Zdeněk jídlo vrátí s komentářem:

Pojďme si to vzít popořadě. Burgry jsou hrozné, houska suchá, potřebovala by lepší péči. A jestli ji máte z pekařství, neříkejte mi jeho název. Odehrává se tu něco, čemu se říká líné vaření. Malinko na to přisíráte. Pokud tedy na to úplně neserete.

Co se stalo, proč se restauraci nedaří, kdy padl původní záměr? Majitelé to Zdeňkovi vysvětlí. Zdeněk má jasno:

Je to hrozná škoda, bistro je hezké, jídlo neodpovídá tomu, co vidíš kolem, a za všechno může lenost.

Šéf si pozve provozovatele i kuchaře před provozovnu. Ti se bojí, co jim asi Zdeněk chce říct.

Za sebe vám můžu slíbit, že aby to mohlo být lepší, bude to nejdřív pořádnej Saigon. Není to nic osobního, ale musíme to udělat.

Zátěžák byl chaotický

Tým si myslí, že zátěžový test zvládnou. Opravdu? Na pomoc si raději přizvou bývalou manželku jednoho ze společníků. Pomůže to?

Zařídili jsme vám, že budete mít plnou hospodu i zahrádku, tak šup do práce.

Zmatený Orlík běhal od kuchyně na zahrádku s jídlem, které nikdo neobjednal, naopak chybělo objednané jídlo. Jak se ukázalo, zapsat si objednané jídlo pro jednotlivé stoly bylo pro Orlíka nadlidské úsilí. V kuchyni tak vládl zmatek a většina lidí odešla, aniž by se vyjádřila k podávanému jídlu. Dlouho po odchodu celého davu byly ještě venku objevené dvě dívky čekající na jeden hamburger. Došlo maso! Tak dostali do housky trhané a po dvou hodinách čekání mohly odejít domů.

Co si šéf s týmem z restaurace po testu řekne:

Jednoznačně nejste, v této sestavě, schopni vydávat a dělat víc jídel. Menu je komplikovaný. Jsi hrdina, že jsi neutekl, ale asi jsem si poopravil mínění. Nejste líní, jste pohodlní. Ke škodě podniku. Navíc tu máte možnost rozšíření. Udělejte ten byznys tak, ať je to větší zábava.

V dalším dnu bude Zdeněk předávat své rady. Co kuchaře naučí a jak bude hostům chutnat? Pokud vůbec? Má tenhle podnik šanci na přežití?

Návrat do bistra FlammBeef vám zrychlí tep

Ohledně přežití si odpovíte sami, když uvidítě šéfův návrat. Míra ani Orlík v bistru nebyli. Celé to zůstalo na pomocné kuchařce, která trávila den tím, že seděla venku na židli a kouřila. Práce jí vyloženě obtěžovala, ale ani po telefonátu se jí nepodařilo někoho z majitelů do podniku přilákat. To, co Zdeněk dostal na stůl, by nemohl vzít domů ani slepicím. Pepina nezvládla ani roztáhnout těsto, nakonec všechno spálila.

Jídlo servírovala tak, že vlastně je to chyba zákazníka, že si něco objednal. Ona ho upozornila, že to uvařit neumí. Finální efekt ještě doplňovala neustálým posmrkováním a smrkáním do kapesníku, ale nevypadalo to, že by si v kuchyni pečlivě myla ruce, než na něco sáhla….

Tak tady si můžou vystavit tak hvězdu na vánočním stromku. Tento pořad tak nadále pokračuje v zveřejňování tragických podniků, které všeobecně trochu lidi odrazují od návštěv restaurací.

Dívejte se 9. 10. ve 21.35 na Primě. Už nyní na prima+.

Reakce k článku

Podělte se o svou reakci
Komentáře