Chybička se vloudila aneb přešlapy ve světoznámých filmech

Chybička se vloudila aneb přešlapy ve světoznámých filmech
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Patříte mezi fanoušky Harryho Pottera nebo Pána prstenů? Nebo snad hltáte Hvězdné války? Podívejte se na chyby, které prošly bez povšimnutí tvůrců filmu až do celosvětových kin.

Zázrační piloti letadel v Avataru

O natáčení filmu Avatar se již napsaly po celém světě stovky článků. Věděli jste například, že režisér držel všechny herce pěkně zkrátka? Podle nich totiž měl u sebe nastřelovač hřebíků. K čemu mu sloužil? Nemilosrdně jím přibil ke zdi každý zvonící telefon, který vyrušil natáčení. I bedlivému oku režiséra však unikla maličkost. Piloti malých letadel totiž nemají na obličeji masku, i když mají vzadu otevřené dveře. Stále dýchají normálně? Zázrak!

Kouzelné stíny ve Hvězdných válkách?

Filmy s tématikou Hvězdných válek patří mezi megavýdělečné projekty. Jejich pokračování si zamilovali diváci po celém světě. Určitě filmařům odpustili i drobné chyby, kterých se při natáčení dopustili. Například ve Star Wars: Epizoda IV – Nová naděje si všimneme záběru, že Tatooin má dvě slunce. Nikde ale nepozorujeme, že by droidi, domy nebo lidé měli dva stíny. Zvláštní… nebo přímo galaktické, že?

Co ty vlasy, Hermiono?

Ani snímek o čarodějnickém učni se neobešel bez menších chybiček. Třeba scéna, kdy se Hermiona učí létat na koštěti, v sobě má jednu chybičku. Tam totiž má vlasy zvlněné. Ale když se později zaměří na padajícího Nevilla, má vlasy rovné. A za chvíli opět vlnité. Scény se evidentně natáčely v různých dnech. Nebo že by snad ovládala i kadeřnické kouzlo a dokázala měnit svou podobu rychleji než rychlostí světla? I přes tuto malou chybičku obdivujeme náročnou výpravu i efekty ve všech filmech s Harrym Potterem.

Jak je vidět, ani celosvětové kasovní trháky se neobešly bez menších chybiček. Všimli jste si jich při sledování filmů i vy?