Případy 1. oddělení: Tak jsme se dočkali a jeden z nejlepších krimi seriálů, který se ČT povedl natočit, se vrací

Případy 1. oddělení: Tak jsme se dočkali a jeden z nejlepších krimi seriálů, který se ČT povedl natočit, se vrací
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Přesně takový styl pořadu český divák, účastnící se financování, od veřejnoprávní televize chce. Oblíbený žánr a skvělé řemeslné zpracování. Žádné bombastické přestřelky, korupce v nejvyšších politických kruzích, složité zápletky a tajemné všemocné lidi.

Případy 1. oddělení jsou důkazem, že jsou u nás stále skvělí autoři scénářů, režiséři a herci, kteří sice kvůli složenkách musí dělat práci, která moc umění nevyžaduje, ale když dostanou příležitost, předvedou své řemeslo v plné parádě.

První dvě série, které mají oblibu i v reprízách, se tak dočkaly zbrusu nových 13 epizod, které nám zpříjemní přicházející podzim.

Jak se scenárista Jan Malinda zmínil, před sedmi lety byli filmaři pracující na seriálu přesvědčeni, že další řada už nikdy nepřijde. Vypadalo to, že zajímavé případy jsou vyčerpané, stejně jako profesní policejní témata. Když však opustil svou práci policisty Josef Mareš, který se podílel na výběru a zpracování témat pro obě série, Jana Malinu tato situace překvapila a chtěl náhlému odchodu přijít na kloub.

záběr z předchozí série zdroj: Miroslav Kučera / © Česká televize

„Až při hledání příčin mi začalo docházet, že zajímavá profesní témata roky ležela na chodníku před policejním ředitelstvím, jen jsem je neviděl,“ uvedl Malinda

Skutečné případy. Skutečné postupy. Skutečná kriminálka. Třetí řada úspěšného epizodického kriminálního seriálu Případy 1. oddělení nabídne divákům opět kvalitní a napínavou podívanou. Po letech se ve třinácti zbrusu nových dílech vracejí známí hrdinové s novými kauzami, v nové době.

Základní tým 1. oddělení se znovu pouští do práce. Všichni jsou o šest let starší. A v jejich oboru se mnohé proměnilo. Pachatelé jsou sebevědomější, odolnější. Moderní technologie proměňují chování společnosti.

Facebook, WhatsApp, Instagram, YouTube, nástup internetové kriminality… Policie je teď spíše jako firma. Manažerský titul MBA je víc než kriminalistická praxe.

Porady po Skypu, elektronické knihy jízd, excelové tabulky na vše. Staré se potkává s novým. I ke známým vyšetřovatelům se připojují nové postavy, jejich charaktery se vyvíjejí, vznikají nové vztahy.

Tvůrčí tým Případů 1. oddělení zůstává v třetí řadě neměnný. Skutečné případy převedl do scénáře s Josefem Marešem novinář Jan Malinda a režie se ujali Peter Bebjak a Michal Blaško. Podle jejich slov je třetí série definitivně tou poslední.

Těšit se můžete třeba na Ondřeje Vetchého, Filipa Blažka, Petra Stacha, Miroslava Vladyku, Barboru Bočkovou a další.

Premiérová třetí řada startuje 5. září 2022 a do té doby si můžete zkrátit čas reprízovanými díly předchozích sérií, které jsou dostupné i v iVysílání.

Zdroj článku: