Notting Hill: Skutečný příběh, honorář Julie Roberts a prodej domu Williama Thackera

Notting Hill: Skutečný příběh, honorář Julie Roberts a prodej domu Williama Thackera
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Kdo by neznal jeden z nejromantičtějších příběhů, kdy se majitel knihkupectví William Thacker setká s hollywoodskou herečkou Annou Scottovou. Stejně jako ona zaujala Williama, tak i on zaujal ji. Ačkoliv se zdá, že jim nic nestojí v cestě, musí se oba vypořádat se svými profesemi a zásadami. Podaří se jim najít kompromis, aby spolu mohli zůstat?

Hlavní protagonisté snímku byli jasní hned od začátku

Režisér filmu Roger Michell se v jednom rozhovoru přiznal, že od první chvíle byla Julia Roberts s Hugh Grantem jasnou volbou pro hlavní role.

Kolik si Julia Roberts filmem vydělala?

Herečka Julia Roberts, ztvárňující Annu Scottovou, přímo ve filmu přiznala, jaký byl její honorář za tento snímek. A to při scéně, kdy se během narozeninové oslavy Anny zeptají, kolik dostala za poslední film. Anna odpoví: „15 milionů“.

Film je založen na skutečném příběhu, kdy románek mezi sebou prožili muž z Notting Hill a celosvětově známá celebrita

Také Hugh Grant, který si zahrál Williama Thackera, při jednom rozhovoru prozradil, že scénáristu Richarda Curtise při psaní scénáře inspiroval skutečný příběh jeho známého. O koho přesně šlo, Grant už neprozradil.

Dům Williama Thackera byl prodán a dveře putovaly do dražby

Dům s ikonickými modrými dveřmi byl rok po natáčení prodán – kdysi dům patřil scénáristovi Richardu Curtisovi. A aby se noví majitelé domu zbavili neustále zvědavých turistů, modré dveře odstranili a vydražili v aukci. Jenže i tak se na domě objevily nápisy typu: „Toto jsou ty dveře z Hollywoodu“. Dokonce i lavice v parku, která ve filmu zaujala značnou roli, byla prodána a poslána do Perthu v Austrálii.

Tuto klasickou romantickou komedii vysílá televize ČT2 a to 19.12. ve 21.45 hodin.