Seriál Clarice: Žhavá novinka února 2021 nás vrátí ke sledování života agentky Clarice Starlingové, postavy z thrilleru Mlčení jehňátek

Seriál Clarice: Žhavá novinka února 2021 nás vrátí ke sledování života agentky Clarice Starlingové, postavy z thrilleru Mlčení jehňátek
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Pokud se mluví o filmech, které podnítí představivost diváků a rozhodně si je po shlédnutí ještě dlouho pamatují, pak je na místě zmínit kriminální thriller Mlčení jehňátek, který vznikl před 30. lety. Mladičká Jodie Foster si zde zahrála po boku zkušeného Anthonyho Hopkinse.

Nový kriminální seriál

V současné době je před uvedením nový seriál CLARICE, který by se měl poprvé objevit 11.2. 2021 na CBS TV Network ve Spojených státech a během krátké doby by měl přijít na některé ze streamovacích služeb. Půjde o 10 epizod první série. Jako předloha sloužila kniha Thomase Harrise. V hlavní roli agentky FBI se divákům představí Rebecca Breeds. Děj bude zasazený asi rok po událostech z filmu.

Virtuální vzpomínkový rozhovor s představiteli hlavních rolí filmu Mlčení jehňátek

U příležitosti zpopularizování nového seriálu se Jodie Foster a Anthony Hopkins virtuálně setkali a zavzpomínali na natáčení před více než 30 lety.

Oba herci, kteří tráví už delší čas v izolaci, projekt na setkání přivítali a strávili tak hodinu povídáním o filmové práci.

Anthony zmínil, že když mu agent poslal scénář k zmíněnému filmu, někam ho založil v domnění, že jde o projekt pro děti. Teprve po urgencích agenta si přečetl prvních 10 stran a bylo mu jasné, že to bude jeho životní role.

Jodie Foster uvedla, že i ona po přečtení tušila, že ji tato role změní život. Herečka také zavzpomínala na první setkání s Hopkinsem, který už byl v té době hvězdou a ona z něj měla trému. Ovšem i Hopkins, který byl ovlivněný scénářem, se k mladé ženě choval velice rezervovaně.

Po uvedení do kin se film stal fenoménem, a i od odborné kritiky se dočkal uznání v podobě 5 Oscarů, včetně těch za herecké výkony obou hereckých představitelů.

Oba herci mají za uplynulých 30 let úspěšné kariéry a také mají za sebou čerstvě projekty, u kterých je velká šance, že se opět objeví na dalším udílení cen Akademie. Hopkins aspiruje se snímkem Otec a Foster s dramatem The Mauritanian, o kterém už jsme psali.