Marika Šoposká neztvárňuje lékařku jen v Ordinaci v růžové zahradě 2

Marika Šoposká neztvárňuje lékařku jen v Ordinaci v růžové zahradě 2
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Před časem se k velkému potěšení diváků do Ordinace v růžové zahradě 2 vrátila herečka Marika Šoposká, představitelka lékařky Brigity “Bibi” Mrázkové. Důvodem její herecké pauzy bylo očekávané narození druhého syna Vincenta. Kteří diváci ale i přes její dočasný odchod z Ordinace nemuseli smutnit?

Co má společného postava Bibi se skutečnou Marikou Šoposkou?

Postava Brigity Mrázkové alias “Bibi” vkročila do seriálu Ordinace v růžové zahradě 2 na začátku roku 2017 coby dětská lékařka a snoubenka Eduarda Valšíka (Petr Štěpánek), která za ním přijíždí z Francie. 

Bibi si její fanoušci rychle oblíbili pro její něžnost, upřímnost, empatickou povahu a pozitivní energii, kterou do leckdy náročného a stresujícího prostředí kamenické nemocnice vnáší. V seriálu si prošla několika profesními etapami a komplikovaným vztahem s věčně nestálým Markem (Štěpán Benoni), který nakonec vyústil v bolestivý rozchod a její odjezd do Kanady. Do seriálu se ale nakonec vrací znovu jako pediatrička na oddělení Běly Valšíkové (Zlata Adamovská).  

Herečka Marika Šoposká zpočátku tvrdila, že s postavou Bibi má pramálo společného. Časem se ale ukázalo, že tomu tak úplně není. Samozřejmě v tom nejlepším slova smyslu. 

Kromě toho, že Marice její blízcí také říkají přezdívkou - “Mari”, mluví herečka francouzsky a k dětem obecně má výjimečný vztah. Jak sama říká: “Dítě je nejkrásnější dar.” 

Doktorka Plyšáková

A její lásku k dětem dokazuje i dabováním amerického animovaného seriálu pro děti s názvem Doktorka Plyšáková, který sledují a milují malí diváci z celého světa. V českém podání Marika Šoposká propůjčuje hlas hlavní hrdince, holčičce jménem Doký, která komunikuje s plyšovými hračkami a léčí jejich “bebíčka”. Seriál má rovněž edukativní charakter. Snaží se dětem přes písničky a rozhovory Doký s jejími plyšovými pacienty interpretovat, že je zbytečné bát se doktorů.