Oldřich Navrátil, představitel ošetřovatele slonů Josefa Jírů ze ZOO, slaví dnes narozeniny

Oldřich Navrátil, představitel ošetřovatele slonů Josefa Jírů ze ZOO, slaví dnes narozeniny
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Oblíbený herec Oldřich Navrátil, kterého můžeme znát mimo jiné ze seriálu ZOO z produkce TV Prima, slaví 21. října své životní jubileum. Připomeňme si na počest Ondřejových již 70. narozenin jeho úspěchy v ZOO i mimo ni.

Oldřich Navrátil se narodil 21. října roku 1952 v Třebíči. Podobně jako řada kolegů se již v mladém věku nadchnul pro herectví, o čemž svědčí i volba jeho studia – Janáčkova akademie múzických umění (JAMU) v Brně. Po absolutoriu se chvíli úspěšně prosazoval v brněnském Divadle na provázku, následně se však přestěhoval do Prahy a působil v divadle Ta Fantastika. Aktuální angažmá má Oldřich v Čechově prozatímně osvobozeném divadle.

Mimo divadelní prkna se pak Oldřich Navrátil objevil v řadě oblíbených filmů z produkce České televize, mezi něž patří Krakonoš a lyžníci, Dobří holubi se vracejí nebo Lotrando a Zubejda. Ani v seriálové tvorbě Oldřich nezahálel – ztvárnil například legendární roli obchodníka Bajzy v sérii Bylo nás pět, avšak zahrál si také v seriálu Zdivočelá země. V rámci TV Prima není seriál ZOO Navrátilovou premiérou, dříve jsme jej mohli vidět v seriálech Ohnivý kuře nebo Kapitán Exner.

Nyní se ale již věnujme účinkování Oldřicha Navrátila v nejnovějším seriálu z prostředí zoologické zahrady. Zde ztvárňuje roli Josefa Jírů, ošetřovatele slonů. Přestože má Josef doma milující manželku, jejich milostný život je na bodu mrazu. Nedá se však říct, že by za problémy v domácnosti Jírových mohl nedostatek Pepovy chuti po vášni a romantice. Jelikož se však Josefovi nedaří ukojit své nekončící touhy doma, zkouší to zkrátka jinde. 

Herec Oldřich Navrátil, Zdroj: Pavel Gwužď / Nextfoto

Hlavním objektem jeho sexuálního zájmu se tak stane Pepova kolegyně Stáňa v podání herečky Vandy Hybnerové. Dá se až říci, že je Josef svedením Stáni naprosto posedlý. Přestože se z její strany dočkává zpravidla okamžitého odmítání a náznaků toho, že má doma manželku a měl by si hledět svého, je Pepík Jírů ve svých návrzích společného soužití či jen hotelového zážitku na jednu noc prakticky neodbytný. Má však smůlu, jelikož Stáňa nemá zájem se plést do vztahů Jírových, a Josefovy nabídky tak neustále posílá k šípku. Ten se však nevzdává a s novým dnem přichází s dalšími, avšak o nic více originálními návrhy. Často pak jeho snaha zpravidla končí tím, že se po práci vrátí domů ke své manželce a přijme fakt, že jeho éra lovce salonů je již ta tam. 

Kromě svých romantických choutek je však Josef velmi oblíbeným kolegou, zodpovědným ošetřovatelem a také člověkem, na kterého se mohou jeho přátelé vždycky obrátit v případě, že potřebují nějakou pomoc či radu. 

Zda se nakonec Pepíkovi v podání Oldřicha Navrátila podaří najít lásku, to se možná dozvíme již brzy. Zatím nezbývá nic jiného, než popřát Oldovi vše nejlepší, pevné zdraví a hodně štěstí a zdaru v ZOO i v osobním životě.

Zdroje článku: