Hudba do filmů patří, aneb nejlepší muzikály pro pohodový večer (3. díl)

Hudba do filmů patří, aneb nejlepší muzikály pro pohodový večer (3. díl)
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Jaké by mohly být nejoblíbenější muzikály? Filmový muzikál je zábavou pro celou rodinu, která bez problémů přesahuje generace. I když ne každý film tohoto žánru se stane klasikou, existuje mnoho muzikálů, které se zaryjí do srdcí diváků.

6. Největší showman (2018) – 78 %

Zatímco většina filmových muzikálů je adaptována ze skutečných broadwayských muzikálů, „Největší showman“ udělal něco jiného a vytvořil zcela nový muzikál s originálním vlastním příběhem. Děj sice vycházel ze života P. T. Barnuma, historického obchodníka, který vytvořil úplně první cirkus, jednotlivé detaily a směr příběhu byly pro film zvlášť vymyšlené.

„Největší showman“ se stal pátým nejvýdělečnějším muzikálem všech dob. S originálními písněmi a epickými tanečními čísly, z nichž některá vzdorují gravitaci, není žádným překvapením, že jde o jeden z největších a nejbarevnějších hudebních filmů všech dob.

5. Čaroděj ze zěmě Oz (1939) – 78 %

I když toto hudební fantasy s Judy Garlandovou v hlavní roli byla vydána před desítkami let, zůstává jedním z nejoblíbenějších filmů všech dob. Vypráví o mladé dívce z Kansasu, která je poslána do kouzelného světa Oz. Zde se vydává na cestu, aby se setkala s čarodějem ve Smaragdovém městě, o kterém doufá, že ji může poslat zpět do Kansasu. Na cestě pomůže Plechovému muži, Zbabělému lvu a Strašákovi, aby se taktéž dostali k čarodějovi.

Díky barevnému vizuálnímu zpracování, potěšujícímu příběhu a okouzlujícím melodiím se tento film stal oblíbeným mezi mnoha. Dokonce si odnes 4 Oscary.

4. All That Jazz (1979) – 82 %

„All That Jazz“ je filmový muzikál volně založený na životě spisovatele a režiséra Boba Fosse. Muzikál se soustředí na režiséra a choreografa Joe Gideona, který se musí rozhodnout, zda potřebuje ve svém životě provést změny.

Joe Gideon žije bláznivým životním stylem plným drog, sexu a neustále se přepracovává do bodu, kdy přemýšlí, jestli musí ve svém životě udělat nějaké velké změny, než ho to nakonec zabije. Gideon pracuje na novém hollywoodském filmovém muzikálu a plánuje otevřít i nový scénický muzikál.

Zdroje článku: