Když chcete mít doma zoo aneb nejlepší zvířecí kanály na Youtube

Když chcete mít doma zoo aneb nejlepší zvířecí kanály na Youtube
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Každý máme rádi zvířata. Světová fauna fascinuje děti, dospělé i staré lidi. Pokud nám počasí nepřeje nebo nás znovu čeká radikální lockdown kvůli covidu, nebude nám umožněn vstup do nejbližší zoo. Naštěstí existuje Youtube. Zde představíme tři zvířecí kanály, které možná unikly vaší pozornosti.

The Lion Whisperer

Pro milovníky africké přírody se nabízí kanál „The Lion Whisperer“. Jihoafričan Kevin Richardson nás vezme do své rezervace, ve které chová velkou skupinu lvů, smečku hyen, dvojici levhartů a několik antilop.

Úspěch těchto videí spočívá v jedinečném vztahu mezi Richardsnem a jeho zvířaty. Ke všem šelmám se chová jako ke své rodině, chodí s nimi po rozsáhlých výbězích a hraje si s nimi. Současně dává divákům důležité informace, jak tato zvířata ve volné přírodě chránit a proč.

Brave Wilderness

Již pět let vydává kanál „Brave Wilderness“ pravidelně videa o přírodě a zvířatech. Kanál patřící americkému zoologovi Coyote Peterson se specializoval na americkou faunu či na malé živočichy po celém světě.

Nejpopulárnější jsou Petersonovy pokusy s bodavým a kousavým hmyzem. Chtěl se dozvědět, jaký druh hmyzu vlastní nejbolestivější bodnutí. Nebál se ani pověstného „24hodinového mravence“, jehož bodnutí údajně pekelně bolí po dobu jednoho celého dne. Ale je to doopravdy nejbolestivější píchnutí?

Krátce ze zoo

Během koronavirové krize a uzavření zoologické zahrady v Praze se místní chovatelé rozhodli natáčet krátká videa o aktuálním dění ve čtvrté nejlepší zoo Evropy.

Oběd goril, plavající ďábel medvědovitý a hravé hodiny sloních mláďat – to vše vás čeká v asi nejnovějším zoologicky orientovaným kanálu českého Youtube. Navíc se tu i aktuálně (tedy dlouho po karanténě) objevují denně nová videa.

Zdroj: 

  • autorský text