Perličky z nových filmů s Bolkem Polívkou. To nevymyslíš

Perličky z nových filmů s Bolkem Polívkou. To nevymyslíš
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Rodák z Vizovic loni oslavil sedmdesátku. Na svém kontě má celou řadu filmů. Dnes se podíváme na perličky z příprav a natáčení snímků, které se realizovaly v posledních letech.

Hrál otce své skutečné dcery

Ve filmu Lenky Kny Ženská na vrcholu si zahrál před kamerou otce své vlastní dcery. Hlavní roli ve filmu totiž dostala právě jeho dcera, Anna Polívková. Do role jejího otce byl původně vybrán Josef Abrhám, ale během příprav na natáčení nebyl zdravotně v pořádku. Nakonec se filmaři rozhodli, že jej nahradí právě slavný otec Aničky Polívkové.

Kurvahošigutntag po dvaceti letech

Po dvaceti letech se natočilo pokračování legendární komedie Dědictví, tentokrát pod názvem Dědictví aneb Kurva se neříká. O rozdílu těchto dvou filmů se Bolek vyjádřil slovy: „První část byla taková groteskní moralita. Druhá, po 20 letech, je spíše hořká komedie. V tom je posun, že oproti časů, kdy se natáčela jednička, se dnes všechno přiostřuje, doba je bezohlednější.“

Během natáčení dvojky se zranil jeho kůň. Pro natáčení musel tedy být z Prahy dovezen nový kůň a maskérky jej následně upravily, aby vypadal jako původní bílý kůň s hnědými skvrnami.

A co Pecha?

Když se chystal film Kovář z Podlesí z roku 2013, byl osloven Bolek Polívka, aby v něm hrál. Na nabídku reagoval otázkou: „A co tam hraje Pecha?“ Od režiséra snímku Göbla se mu dostala pravdivá odpověď, že nic. A tak pan Pecha dostal velkou filmovou roli. Ve snímku se objevuje více než 300 trikových záběrů.

Film se snažil být věrný i jazyku té doby. Herci se snažili zachovat dobovou podobu češtiny. I Bolek Polívka během natáčení jedné ze scén upravil původní slovo „křižovatka“ výrazem „rozcestí.“

A co vy? Patříte mezi fanoušky Bolka Polívky? Sledujete pravidelně filmy a seriály, ve kterých se objevuje?