Středeční Prostřeno v cirkusovém prostředí: Jídlo sice za nic nestálo, ale hosty pobavilo hororové vystoupení

Středeční Prostřeno v cirkusovém prostředí: Jídlo sice za nic nestálo, ale hosty pobavilo hororové vystoupení
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Matěj si tak zdarma udělal téměř hodinovou reklamu v televizi, a to se určitě počítá. To, že u vaření moc času netráví, bylo vidět. Dámy, které se snažily to jídlo alespoň ochutnat, ocenily prostředí a zábavu. Navíc, když se Matěj odlíčil, určitě alespoň u Renaty získal nějaký ten bodík navíc.

Matěj uvedl, že vaří lehká a zdravá jídla. Menu zvolil tak, aby hostům chutnalo. Možná by se to úplně vařením nemělo pojmenovávat. Výraz experimentování by byl určitě přesnější. Překvapivě diváci, kteří nemuseli ochutnat, zasypali Matěje desítkami bodů. Dokonce jim dnes nevadil ani multifunkční hrnec, za který včera Renatu kritizovali.

Jako předkrm se v obytném voze podávala krvavá rybina na talíři. Což měl být tatarák z lososa. Ale losos došel, tak posloužil pstruh. Ryba jako ryba. Ivana popsala, že na rozdíl od lososa, měl pstruh výraznou rybí chuť a vůni. Renata jako jediná si jídlo pochvalovala. Kdyby viděla, v čem tu rybu hostitel namáčel, aby ji „umyl“, možná by až tak nemlaskala. Pro ostatní byla rozcupovaná ryba na velké kusy a moc dobře jíst nešla.

Žabinec mé babky byl krycí název pro zeleninovou polévku s mrkví a brokolicí. Zelenina byla polosyrová. To ještě tak nevadilo. Syrová rýže v hlavním jídle už poživatelná nebyla.

Rýžová žloutenka byla taková divná polotekutá směs s masem, kari, kukuřicí a rýží. Uvařit rýži bylo nad kulinářské možnosti hostitele. Byla tvrdá a nepoživatelná.

 

Zábavu si ovšem návštěvnice užily v cirkusovém šapitó. Jen pro ně uspořádal Matěj hororové představení, kde se předvedl i jako akrobat. Ještě štěstí, že se nemusí živit vařením. Snad se mu jednou podaří si do svého obytňáku sehnat hospodyňku.

Po představení se společnost opět přesunula do obytňáku na dezert. Podávaly se opět rozdrcené sušenky s krémem ze smetany a mascarpone. To vše nazdobeno jahodami. Aby dámám víc chutnalo, rozhodl Matěj rovnou u stolu, že se pro dámy odlíčí a energicky začal vlhčenými ubrousky stírat nánosy pudru a líčidel.

Nakonec se z něj vyklubal docela hezký kluk. Možná měl zkusit nějakou jinou soutěž.

Renata byla z hostitele tak nadšená, že mu dala i za ten nevydařený kulinářský pokus 8 bodů. Jiřina se do modrých očí hostitele tak nezakoukala a dala mu pouhých 5 bodů. Ivana také z jídla nadšená nebyla a dala 6 bodů a Denisa kvůli zábavě 7. Matěj má tedy 26 bodů a můžete popřemýšlet, za co utratil těch 1500 Kč za nákup surovin.

Zdroje článku: