Úterní Prostřeno u Renaty: Hostitelka si od hostů vyslechla chválu, diváci jí ale trošku záviděli a byli kritičtější

Úterní Prostřeno u Renaty: Hostitelka si od hostů vyslechla chválu, diváci jí ale trošku záviděli a byli kritičtější
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Renata žije u Českých Budějovic a v současné době je v domácnosti. Skončila jí mateřská dovolená se třetím dítětem a koketuje s myšlenkou, že by si udělala živnost na šití. Renata má krásný dům obklopený rozlehlou a udržovanou zahradou.

Někteří diváci (a divačky) brali jako svou morální povinnost na jejím vaření najít nějakou zásadní chybu.

Multifunkční hrnec! A viník, kvůli kterému si Renata žádné body nezaslouží, je na světě. Tak to jsme se asi posunuli o století zpět a milé pochybovačné divačky si nejspíš večeři ulovili v lese poté, co odpoledne praly u potoka prádlo.

Závist je opravdu hrozná věc. To je přece dobře, že máme v kuchyni pomocníky. A čím víc, tím lépe. Na hostitelce bylo vidět, že se v kuchyni umí otáčet a neudělá ani jeden pohyb navíc. To je přesně důkaz toho, že už pár jídel uvařila.

Ve srovnání s mladou Denisou už prostě ví, jak si práci zorganizovat, aby ji šla od ruky. Rozhodně by neměla být kritizovaná za to, že se nebojí používat moderního kuchyňského pomocníka, který ji navíc ušetří v prostoru hodně místa a zkrátí čas strávený vařením, takže může volno věnovat dětem a koníčkům.

Nákup na hostinu přišel Renatu asi na dva tisíce.

holoubě se zelím, zdroj: FTV Prima

Jako předkrm se podával skládaný bylinkový chléb s máslem, který byl hodně zajímavý. Podle učitelky Ivany však šlo o velmi těžký předkrm, ale možná stačilo jen ochutnat.

Polévka byla krůtí a vydařená. Obavy, že krůtí maso vývar neochutí, nebyly na místě. Nejzajímavější byl hlavní chod. Podávalo se nadívané holoubě s bramborovým knedlíkem a se zelím. Problém byl, že hosté se styděli použít ruce, a tak stěží vyjedli příborem nádivku a maso nechali. Přitom nikdo z nich holoubě ještě nejedl. Jen Ivana zavzpomínala na dětství, kdy to bylo u babičky oblíbené jídlo. Nicméně jídlo si získalo pochvalu.

Matěj sice v kostýmu vypadá jako idiot, ale choval se normálně.

Dezert byl do skleničky, z rebarbory, jahod a krému. Všichni si chválili, že je lehký a s kyselou příchutí, která byla osvěžující.

Takto pohodový díl už dlouho nebyl. Matěj si celé menu pochvaloval a dal desítku. Dámy se držely trochu zpátky a hodnotily osmičkami. I tak to dalo pěkných 34 bodů. Hodně záleží na tom, jak se budou ženy cítit u Matěje, jestli se jim odhalí a jak si povede. Snad nebude vařit a servírovat v rukavicích a s napudrovaným obličejem.

 

Zdroje článku: