Úterní Prostřeno: Renata z Prostějova se pěkně vybarvila, Lenku prý vůbec nepovažuje za rovnocennou soupeřku

Úterní Prostřeno: Renata z Prostějova se pěkně vybarvila, Lenku prý vůbec nepovažuje za rovnocennou soupeřku
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
V úterním Prostřeno se naše kuchařky sjely do Mohelnice za Lenkou, která je vyučená v trochu netradičním oboru obráběč kovů. Lenka kromě vaření ráda maluje. Když vynecháme její vášeň pro obláčky, tak některé obrazy má opravdu pěkné.

Do pořadu Lenku přihlásila dospělá dcera. Lenka se považuje za pečlivou, tvořivou a pracovitou. Má ráda pohyb. V létě běhá, v zimě jezdí na túry a na běžky.  

Ani Lenka avokádo v kuchyni nepřipravuje, ale našla recept na avokádový čaj a s trochou fantazie z něj udělala elixír mládí. Amatérská malířka a kuchařka ráda vaří svíčkovou a obyčejné buchty. Pro své hosty měla ale jiné menu.

Na šmejdění to tentokrát dámy neměly náročné. Lenka žije v malé garsonce s malou předzahrádkou v bytovém domě. Tak si alespoň prohlédly obrázky, které Lenka vytvořila a fotografie rodiny.

Jako předkrm se podávaly křenové rolky ze šunky a salát. Lenka hned schytala kritiku, že k tomu neupekla vlastní pečivo. Ale jinak chutnalo.

Lenčin předkrm, zdroj: FTV Prima

Kuřecí vývar s játrovými knedlíčky a fritátovými nudlemi měl také úspěch. Hlavní chod byl hodně pestrý. Lenka upekla v troubě kořenovou zeleninu, brambory, hrášek a kukuřici a podávala krkovičku plněnou anglickou slaninou a nivou. Pro Renatu bylo maso moc suché a studené. Nikdo jiný si nestěžoval. Chutnala i zeleninová příloha.

Renata v jednom sestřihu podotkla, že Lenku vůbec nebere jako soupeřku, protože to, co předvedla, se s její kuchyní nedá srovnávat. Teď už je pomalu jasné, proč si Renata stěžovala, že když byla v Prostřeno poprvé, moc si s ostatními nesedla, a dokonce jedna z účastnic byla velký problém. Ale jak to vypadá, problémem mohla být samotná Renata, která má pocit, že taktizovat znamená pomlouvat.

Kuřecí vývar od Lenky, zdroj: FTV Prima

Jako zábavu Lenka v malém bytečku vymyslela nakládání sýrů, což se všem líbilo. Renata si samozřejmě sýry doma běžně nakládá, ale studentka Lucie byla ráda, že si to vyzkoušela. Navíc si dámy ještě mohly z natáčení odvést svačinku. U práce popíjely čaj z avokádových pecek, prezentovaný jako elixír mládí.

Kardinálův řez, který se podával jako dezert byl opět pro Renatu problém. Hned jak pozřela první sousto, zavřela se jí nějaká klapka a víc už jíst nemohla.

A přestože podle Renaty Lenka nedosahovala její úrovně, vyvařila si přesně tolik bodů, co ona.

To bude ještě sranda. Chudák Renata si kvůli závisti ani nepochutná. Ta tu výhru opravdu chce!

Zdroj článku:
  • autorský článek