Zpátky do minulosti s Ulicí: Eva Boháčová nevzbudila velké sympatie. Manipulovala dcerou, manžela chtěla přejet

Zpátky do minulosti s Ulicí: Eva Boháčová nevzbudila velké sympatie. Manipulovala dcerou, manžela chtěla přejet
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
V Ulici byla jen krátce, ale stihla se stát jednou z nejméně oblíbených postav. Eva Boháčová totiž chtěla zachránit rozpadající se manželství za každou cenu. Byla ochotná jít v podstatě i přes mrtvoly. Na vrcholu šílenství srazila manžela autem a skončila na psychiatrii. Přesto se dočkala štěstí.

Krizi ve vztahu zažehl Petrův alkoholismus

Eva Boháčová v podání herečky Markéty Tanner se v Ulici dlouho neohřála. Vytratila se z ní už v roce 2008. Byla to obvodní lékařka, která se svým manželem Petrem Boháčem (Pavel Kříž) zpočátku prožívala šťastné období. Brali se z lásky, Eva už byla v té době těhotná s Anežkou (Nikola Hronová). S Petrem si rozuměla, ale začaly jí vadit jeho opilecké eskapády. Dokázal klidně propařit celou noc. Někdy se doma neukázal třeba dva dny. Chtěla uvěřit jeho slibům, že s pitím přestane, ale pak začala nacházet různě poschovávané lahve a došlo jí, že to všechno byly plané řeči. Následné hádky vedly k tomu, že se Petr své manželce ještě více odcizil. Stále častěji trávil čas mimo domov, nacházel útěchu a potěšení v náručí jiných žen.

Jana Sováková s Markétou Tanner
Jana Sováková s Markétou Tanner | Zdroj: Pavel Gwužď / Nextfoto

Eva se pak i s Anežkou přestěhovala do Ostravy, aby mohla pracovat pro farmaceutickou firmu v Opavě, z čehož byl Petr docela zoufalý, jelikož mu milovaná dcerka chyběla. Eva mu ji do Prahy čas od času přivezla, kdykoli ji potřebovala pohlídat. Později si našla nového přítele, mladého a atraktivního, ale přitom pořád myslela na Petra. Ten ji však do svého bytu a života pustil znovu jen pro blaho Anežky, sám už totiž chodil s Lenkou Drápalovou (Michaela Badinková). Kvůli jeho nerozhodnosti mu bohužel ani tento vztah nevydržel.

Eva srazila manžela autem, přesto skončila líp než on

Ještě větší problém nastal, když se Petr zamiloval do své kolegyně Báry Jordánové (Tereza Brodská). Tehdy kolem sebe Eva začala kopat, předváděla jednu hysterickou scénu za druhou, dokonce se plazila po kolenou s úpěnlivými prosbami, aby ji Petr neopouštěl. Nejhorší ale bylo, že do svých problémů začala zatahovat Anežku. Manipulovala jí a naváděla ji ke lhaní. Advokátka jí poradila, aby si od lékaře nechala napsat zprávu, že se dceři přitíží pokaždé, když má trávit čas s tátou.

Eva zašla dokonce tak daleko, že dala Anežce do kakaa projímadlo, aby se jí udělalo skutečně špatně a nemohla s Petrem odjet na hory.

To byla poslední kapka. Když Petrovi přišel návrh na rozvod, který odsouhlasil, nastalo opravdové peklo. Eva se mu chtěla pomstít a v návalu vzteku ho přejela autem. Přežil to, ale přišel o jedno oko a funkčnost druhého se mu rapidně zhoršila. Eva naproti tomu ztratila úplně všechno a skončila na psychiatrii.

Petrova noční můra ale pokračovala. Nedokázal se vyrovnat se zdravotním handicapem a prožitým traumatem, znovu proto sáhl po láhvi. Odešel z Království hraček, jinou práci však nesehnal a zcela propadl alkoholismu. Eva se kupodivu zvládla vzpamatovat. Postupně získala novou práci, milujícího partnera a našla si cestu i k Anežce, která se vrátila do její péče.

Zdroj článku:
  • ŠLOUFOVÁ, Alena. Ulice: průvodce seriálem. Praha: Brána, 2012, str. 35–40. ISBN 978-80-724-3616-3.