Rebecca (1940): Film, který získal dva Oscary přesto, že se představitelé hlavních rolí nesnášeli

Rebecca (1940): Film, který získal dva Oscary přesto, že se představitelé hlavních rolí nesnášeli
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Příběh spisovatelky Daphne du Maurierové se rozhodl vzít do rukou dnes tolik uznávaný Alfred Hitchcock, který stojí i za kultovním hororem Ptáci. Bohatý šlechtic Maxim de Winter přišel o svou manželku, ale za krátký čas se oženil znovu.

Svou novomanželku si přistěhoval na své panství Manderley. Jenomže po čase si jí přestává všímat, jeho chování není zrovna ideální a jeho žena začíná trpět. Vycítí, že něco není v pořádku - na každém kroku ji totiž provází jeho zesnulá manželka Rebecca. Jak jejich zpočátku láskyplný vztah dopadne? A co se s Rebecou stalo?

Neshody provází téměř každé natáčení

Režisérem filmu je Alfred Hitchcock, jehož filmy jsou mezi diváckým publikem velmi oblíbené. Málokdo však ví, že při natáčení tohoto filmu měl Hitchcock neustálé spory s producentem Selznickem. Ten právě trval na tom, že by měla být zachována původní předloha a příběh by tak měl být beze změn. Ovšem Hitchcock si vzal do hlavy, že děj potřebuje zpestření a několik změn, aby byl pro diváka mnohem zajímavější.

Někdy je zapotřebí obětí

Joan Fontaine, která ztvárňuje postavu hlavní hrdinky, novomanželky Maxima de Wintera, se na večírku pořádaného Charliesem Chaplinem setkala s Davidem O. Selznickem, který ji tam nabídl roli ve filmu. Joan musela kvůli konkurzu odložit svou vlastní svatbu. Konkurz vyhrála, před ní byly adeptky jako například Vivien Leigh, Loretta Young, Margaret Sullavan, Anne Baxter.

Joan Fontaine a Laurence Olivier se nesnášeli

Spory se nevyhýbaly ani hlavním postavám. Laurence Olivier v roli Maxima de Wintera si přál, aby jeho filmovou novomanželku hrála jeho tehdejší přítelkyně. Když ale roli získala Joan Fontaine, své zklamání jí dával patřičně najevo. Ovšem nakonec uznal i on, že právě Joan byla tou nejlepší volbou.