Tereza Brodská ze ZOO nepustí domů ani plynaře a manžel s žehličkou v ruce jí přijde ponížený

Tereza Brodská ze ZOO nepustí domů ani plynaře a manžel s žehličkou v ruce jí přijde ponížený
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
V show 7 pádů Honzy Dědka se herečka ukázala v jiném světle. Celebrity mají občas nezvyklé chování a každá hvězdička, která byla měsíc v reality show, se chlubí domácností z katalogu a posluhou, aby se mohla plně věnovat své důležité práci. Tereza Brodská to má jinak a doma funguje jako obyčejná žena.

Tereza se chtěla stát veterinářkou, otec Vlastimil Brodský z ní chtěl klavíristku a matka Jana Brejchová malířku. Všechna velká očekávání nakonec zabilo herectví. Ale snadné to neměla. V druhém ročníku na konzervatoři jí matka dala radu do života:

Nezabírej na této škole místo talentovaným!

Její radu Tereza oplakala, ale odradit se nenechala. Osud tomu chtěl tak, že i navzdory snaze rodičů znechutit jí herectví, se v jejich stopách přece jen vydala i s těžkým závažím příjmení a rodného listu.

Tereza se rozpovídala o tom, jak doma uklízí. Není to tak, že by byla posedlá čistotou nebo si nemohla dovolit výpomoc, ale vázne to na drobném detailu. Nechce si do domácnosti pouštět cizí lidi. Nesnese představu, že by cizí osoba byla u ní v bytě. Jen těžko lze soudit, co za poklady doma uchovává, ale možná nechce, aby se někdy její obyčejný soukromý život řešil v médiích jen proto, že nerada utírá prach nebo čistí záchod.

V dnešní době je to i pochopitelné. Ale Tereza svoji fobii z cizích lidí dotáhla k dokonalosti –⁠ když u nich doma probíhá odpočet plynoměru, ani v tomto případě si do bytu cizí osobu nepustí, a tak stav plynoměru napíše na lístek, který dá před byt.

Doma navíc vše dělá sama. Za ligu emancipovaných žen rozhodně nekope a manžel má tak jistotu, že se ho žádná domácí práce netýká. Pro herečku je tak údržba domácnosti výhradně ženskou záležitostí, protože pro muže jsou takové práce dehonestující a v jejích očích i asexuální.

A tím podivnosti v jejím manželství nekončí. Brodská se na „stará kolena“ rozhodla být „submisivní“ (sklon zaujímat podřízenou pozici v sociální hierarchii). To v jejím případě znamená naprostou vstřícnost pro uskutečňování plánů svého manžela Herberta. Vše mu odsouhlasí. Ale jak by se asi tvářila, kdyby chtěl manžel dvacetiletou hospodyňku?

Fanoušci herečky určitě zaznamenali knihu, kterou vydala o své matce, a o to smutněji vyzněly její vzpomínky na dětství. Když si rodiče vzpomněli, že mají dceru, bylo jí sedm let. Přivedli si ji domů a ona pronesla:

Máte to tady krásný.

Zdroje článku: