Kate Winsletová je pyšná na své intimní scény. Ammonite je lesbickou romancí o zakázané lásce

Kate Winsletová je pyšná na své intimní scény. Ammonite je lesbickou romancí o zakázané lásce
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Vášnivá romance dvou povahově naprosto odlišných žen v prostředí staré Anglie, které vzdorují všem společenským mezím. Jste zvědaví, jak se herečky vypořádaly s nelehkým úkolem lechtivých lesbických scén?

Zakázané ovoce uprostřed konzervativní Anglie 19. století

Romantické drama Ammonite se odehrává v polovině devatenáctého století ve viktoriánské Anglii. Je inspirováno životem slavné britské paleontoložky Mary Anningové. Mary (Kate Winsletová) pracuje na drsném jihoanglickém pobřeží. Aby překonala chudobu, místo své odborné práce loví obyčejné fosilie určené na prodej turistům. Život ji nečekaně změní mladá Charlotte (Soyrse Ronanová), kterou u Mary zanechá Charlottin manžel Roderick (James McArdle), s cílem přivést svou depresivní manželku na jiné myšlenky. Charlotte se s Mary vypraví na dlouhou zámořskou badatelskou plavbu a mezi oběma ženami dojde k nečekanému vzplanutí. Obě hrdinky čeká nelehký úkol popasovat se s tehdejší pokryteckou konvenční společností staré Anglie.

Čtěte také: Titanic (1997): Kate Winslet uznala, že její filmový milenec mohl přežít

Nejlepší milostná scéna v kariéře Kate Winsletové

Dalo by se říct, že Winsletové role sedla. Z počátku se intimních scén obávala, ale poté co si s Ronanovou stanovily jasná pravidla, scény se staly pro obě přijatelnější. Po dokončení filmu dokonce přiznala, že s Ronanovou natočila nejlepší milostnou scénu ve své kariéře vůbec. Přičemž využila herecké příležitosti, aby ukázala světu svou přirozenou figuru po třech dětech a vzkázala tak ženám, aby se měly rády takové, jaké jsou.

Obě herečky určitě uvidíme na oscarové přehlídce. Dohromady za svůj profesní život nasbíraly 11 oscarových nominací, čímž se řadí mezi ty nejúspěšnější.

Čtěte také: Slavní herci a herečky, kteří se hrdě hlásí k LGBTQ komunitě. Věděli jste to o nich?

Očekávaná premiéra již brzy v kinech

Romantický snímek Ammonite, režírovaný autorem úspěšného dramatu Na konci světa Francisem Leem, měl premiéru v září na torontském festivalu. Do českých kin se film, chronologický natočený v průběhu uplynulého roku 2019, doufejme, dostane koncem letošního roku. 

Malou ochutnávku z filmu přinášíme v naší galerii.