Markéta Tanner a Štěpán Benoni slaví dnes narozeniny. Pamatujete ještě na jejich role v Ulici?

Markéta Tanner a Štěpán Benoni slaví dnes narozeniny. Pamatujete ještě na jejich role v Ulici?
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Seriálem Ulice prošlo tolik herců, že je těžké si je všechny zapamatovat. Spousta z nich v Ulici už nehraje, což platí také o hercích Markétě Tannerové a Štěpánu Benonim. Víte, že herečka Tannerová oslaví 23. 8. své 61. narozeniny, zatímco Štěpán Benoni oslaví 38 let? Oběma gratulujeme. Pojďme si připomenout jejich příběh.

Markéta Tannerová jako vyšinutá Eva Boháčová 

Herečka Markéta Tannerová už v Ulici dávno neúčinkuje. Její sláva patřila začátkům Ulice, kdy tvořila pár s Petrem Boháčem. Na první pohled dokonalá rodinka se za zavřenými dveřmi proměňovala v italskou domácnost. Eva Boháčová totiž nesnášela svého muže a on nesnášel ji.

Celý jejich manželský konflikt tenkrát odnášela jejich nezletilá dcera Anička. Ta musela být jednu dobu u své babičky, protože oba její rodiče se doslova pomátli. V afektu Eva Boháčová narazila autem do svého manžela Petra Boháče. Poté se psychicky zhroutila. O Aničku se tehdy starala matka Evy Boháčové, herečka Daniela Kolářová.

Zatímco Markéta Tannerová v Ulici skončila na psychiatrickém oddělení, Petr Boháč se přiklonil k alkoholu.

Jeho osud končí tím, že bez domova, bez ženy a bez Lenky Drápalové, se kterou jednu dobu chodil, skončil na třídičce odpadu, což ještě více umocňovalo depresivní dojem z jeho role. Markéta Tannerová  poté i se svou rodinou v Ulici ze seriálu zmizela. 

Štěpán Benoni jako Štěpán Stránský z Ulice 

Jednu dobu měl v Ulici slovo také Štěpán Benoni, který si v ní zahrál stejnojmennou postavu Štěpána Stránského. Podobně jako Kryštof Rímský si své křestní jméno v roli mohl nechat. Štěpán byl prvním vážným vztahem Terezy Jordánové. Byl to velmi pohledný a rozumný kluk.

Markéta Tanner s Janou Sovovou, Zdroj: Pavel Gwužď / Nextfoto

Diváci si mohou pamatovat na to, že tehdy nosil delší vlasy, které stahoval do culíku. Teď je herec Benoni, který mimochodem nově účinkuje v primáckém seriálu ZOO, krátkovlasý. Štěpán Stránský byl pro Terezu studnicí zkušeností. Na rozdíl od ní už nějaký vztah za sebou měl, kdežto Tereza Jordánová s ním zažila to své poprvé.

Štěpán studoval DAMU a díky němu se potkala s řadou dalších lidí. Ačkoliv to byla velká láska, vztah Tereze a Štěpánovi nevydržel. Pamatovat si můžete na to, že otcem Štěpána Stránského byl kontroverzní Karel Stránský (Milan Kňažko). Ten byl vlivnou osobou, kterou nezajímalo nic jiného než moc a peníze.

„Karel Stránský byl toho názoru, že všechno, a to i vztahy, se dají koupit penězi. A tak i přesto, že všechno, co dělal, dělal pro své dva syny Štěpána a Marka, nikdy se jim moc nezavděčil a jejich vztahy byly jako na houpačce.“

Postava Evy Boháčové i Štěpána Stránského je z Ulice už dávno pryč. Společně s jinými postavami, které ze seriálu odešly, dali ti dva prostor jiným příběhům. Je velice nepravděpodobné, že se někdo z nich do Ulice vrátí. 

Zdroj článku:
  • autorský text