Ing. Petr Boháč z Ulice neměl moc příznivý scénář

Ing. Petr Boháč z Ulice neměl moc příznivý scénář
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Diváci, kteří Ulici sledovali od jejího začátku, mohli v seriálu kromě jiných postav potkávat také Ing. Petra Boháče, kterého hrál Pavel Kříž. Právě na něj a na Terezu Brodskou producenti Ulice sázeli ze všeho nejvíce.

Petru Boháčovi scénář příliš nepřál

Když na podzim roku 2005 seriál Ulice na Nově začínal, mohli se diváci těšit mimo jiné i na Pavla Kříže. Tomu ale scénář příliš nepřál, a tak se v Ulici zdržel jen do roku 2009, kdy se z něj úplně vytratil. Jakou dějovou linku představoval?

Ing. Petr Boháč byl jednu dobu hlavní postavou Ulice a nejčastěji se objevoval v ředitelském křesle v kanceláři Království hraček. Působil velmi seriózně a nikdo by na něm nepoznal, že ve svém manželství s Evou Boháčovou (herečka Markéta Tannerová) prožívá hlubokou krizi.

Na první pohled idylické manželství bylo plné nenávisti a po rozvodu se bývalí manželé dlouho přetahovali o to, kdo se bude starat o jejich jedinou dceru Anežku. Hned po rozvodu byla Anežka přisouzena k otci, což její matka pochopitelně těžce nesla a propadala do depresí. V této dějové lince mohli diváci zahlédnout také Danielu Kolářovou, která ztvárnila maminku Evy Boháčové.

Po rozvodu to šlo s Boháčem z kopce. Ačkoliv se měl starat o dceru, propadal úzkostem, které léčil alkoholem.

Spor mezi nimi došel tak daleko, že ho manželka Eva srazila autem a kvůli této nehodě Boháč na chvíli oslepl. Ze slepoty se sice vyléčil, démona alkohol však porazit nedokázal. V době, kdy se o dceru Anežku nemohl starat ani jeden z rodičů, péči převzala její babička Alena Suchá.

Petr Boháč se v Ulici propil ke konci své dějové linky

Jednu dobu to Petra Boháče svedlo dohromady také s Bárou Jordánovou (herečka Tereza Brodská). Pracovali spolu v Království hraček, a protože tehdy byl Báře nevěrný její manžel, ona mu nejspíš chtěla oplatit stejnou mincí. Mimo to ji Petr Boháč velice přitahoval. Románek vyústil ve skutečnost, že se ti dva spolu vyspali během dovolené na chalupě. Byl to však krátký románek, který neměl hlubší význam a žádné další pokračování.

Tereza Brodská alias Bára Jordánová, Zdroj: Pavel Gwužď / Nextfoto

Potom na Petra Boháče v Ulici nečekalo nic jiného než popíjení alkoholu a propad na osobní dno. Jednu dobu Petr Boháč pracoval na skládce odpadů, protože nebyl ve stavu, kdy by mohl sehnat práci svého postavení.

A protože už dějová linka Petra Boháče nenabízela žádné další pokračování, nechali jej producenti ze seriálu zmizet. Petr Boháč tak vyfasoval zřejmě jeden z nejhorších scénářů, i přesto s ním byli diváci spokojeni. Z jeho přítomnosti v seriálu se mohli těšit od roku 2005 do roku 2009. A i když producenti seriálu při jeho odchodu návrat této postavy nevylučovali, Boháč se v Ulici už neobjevil.  

 

Zdroje: