Morgan Freeman: V armádním letectvu v mládí neuspěl kvůli barvě pleti, zkusil to u filmu a zrodila se hvězda

Morgan Freeman: V armádním letectvu v mládí neuspěl kvůli barvě pleti, zkusil to u filmu a zrodila se hvězda
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Morgan Freeman dostal od života nakonec skoro vše, o čem snil. Jediné, co je zatím pouhým snem, je cesta do vesmíru. Ač se stal jedním z prvních zájemců na seznamu vesmírných turistů, očekávaný výlet je zatím v nedohlednu a s věkem 83 let už možná zůstane jen u krásného snu.

Herecká hvězda už si kvůli pokročilému věku vybírá jen menší a méně náročné role, ale i tak si moc volna neužije a jeho loď, kterou má v Karibiku a na které chtěl ve stáří odpočívat, zůstává už roky opuštěná, protože herec se ještě k odchodu do důchodu rozhodně nechystá.

Nový film

Kdo sleduje filmové novinky, už zaregistroval upoutávku na film „COMEBACK TRAIL’’, kde si pod režijním vedením zahraje spolu s Robertem De Niro a Tommy Lee Jonesem.

Morgan Freeman si v tomto remaku stejnojmenného filmu z roku 1982 zahraje věřitele, kterému dva producenti (De Niro a Zach Braff) dluží peníze. Tito dva koumáci fingují natáčení westernu plného neuvěřitelných, a hlavně nebezpečných scén. Jako protagonistu si najmou vysloužilou westernovou hvězdu (Tommy Lee Jones) a uzavřou na něj tučnou životní pojistku. Producenti doufají, že herec během natáčení zemře a oni shrábnou pojistku a zbaví se věřitele. Jenže westernová hvězda má tuhý kořínek a každodenní ruskou ruletu, kterou natáčení připomíná, bravurně zvládá.

Film slibuje pořádnou nálož humoru a skvělé herecké výkony.

Život a kariéra

Sám Morgan s herectvím koketoval už od dětství, potom se ale rozhodl zkusit štěstí v armádě jako pilot u amerického letectva (1955 až 1959). Jenže byla jiná doba, kvůli barvě pleti se do vzduchu nedostal. Rozhodl se tedy odejít a zkusit v životě něco jiného. Po příchodu do Los Angeles pracoval jako úředník a peníze investoval do herecké školy. K herectví si přidal tanec a role v muzikálech na sebe nenechaly dlouho čekat.

Vše ale nebylo růžové a herec si prošel alkoholovým obdobím, což ho stálo první manželství, ke kterému se odhodlal až po třicítce.

Do roku 1989 si zahrál pár výraznějších rolí. Za všechny jmenujme filmy „Brubaker“ s Robertem Redfordem a „Očitý svědek“ se Sigourney Weaver.

A potom přišel konečně zlom a velké herecké příležitosti. Herec sám říká, že příležitosti přišly v pravý čas, kdy dozrál jako herec a vyřešil si své problémy.

Zahrál si v dramatu „Glory“ (1989) s Denzelem Washingtonem a Matthewem Broderickem. Lidskou stránku ve filmu předvedl jako „Řidič slečny Daisy“ ve stejném roce.

Po pár letech přišla role ve snímku „Vykoupení z věznice Shawshank“ (1994), který patří dodnes k neoceňovanějším filmům.

V současnosti si herec ve stáří užívá pestré role pro vyzrálé stárnoucí muže, stará se o produkční firmu a splnil si i sen o létání. Občas se dostane do křížku se zákonem, když úplně nedodržuje letecké předpisy a třeba přistane na letišti bez povolení. Jen ten vesmírný let mu zatím nevyšel.