Jak žije a vypadá představitelka Buffy, přemožitelky upírů. Díky seriálu umí bojové umění a ubránila by se klidně i dnes

Jak žije a vypadá představitelka Buffy, přemožitelky upírů. Díky seriálu umí bojové umění a ubránila by se klidně i dnes
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Původně přišla na konkurz na vedlejší roli v seriálu, produkce ji ovšem obsadila jako samotnou Buffy. Nejednalo se ale o vzestup z naprosto neznámé herečky, již v té době byla držitelkou ceny Emmy. Kde je tato úspěšná herečka dnes?

Od vysílání prvního dílu divácky velmi oblíbeného amerického fantasy seriálu Buffy, přemožitelka upírů je tomu letos 23 let. Tehdy si teprve dvacetiletá Sarah Michelle Gellar zahrála svoji životní roli středoškolačky Buffy Summersové, která bojuje proti temným silám zla. Přestože zřejmě vrchol její kariéy byl právě tento seriál a nese si s sebou velké břímě v podobě věčného spojování s touto postavou, během následujících let jí čekaly desítky dalších populárních rolí.  

Už od mala v sobě měla velký potenciál a to i navzdory tomu, že její dětství nebylo nijak růžové. V osmi letech se její rodiče rozvedli, od té doby odmítá jakoukoli spojitost s jejím otcem. Ten v roce 2001 zemřel. Svoje první angažmá získala již ve čtyřech letech v televizní reklamě. První zásadní lom přišel v roce 1993 s rolí Kendall Hartové v seriálu All My Children. Po roli Buffy následovala doslova smršť drobných i větších rolí, například ve filmu Vřískot 2, Tajemství loňského léta, Veronika se rozhodla zemřít nebo Velmi nebezpečné známosti

V září 2002 si vzala svého snoubence Freddieho Prinze Jr. a o pět let později převzala také jeho příjmení. Nyní vystupuje pod jménem Sarah Michelle Prinze. Společně mají dceru a syna. 

Zajímavosti o její seriálové roli Buffy, přemožitelky upírů

Kvůli roli se Sarah učila bojovému umění taekwondo, které si postupně velmi oblíbila. 

Jedním z důvodů, proč Sarah pro roli přijali bylo, že je postavě Buffy i po mentální stránce velmi podobná. Sama o ní říká, že jde o skvělý případ opravdu silné ženy. 

Při natáčení epizody „Školní ples” v 5. sérii si zlomila ruku. 

Když se Buffy v 6. sérii sama ostříhá, má již v té době na hlavě paruku. Do scénáře to bylo zařazeno z toho důvodu, že se sama herečka již nechala ostříhat.