Survivor Česko & Slovensko: Yenifer je v nemilosti, Veronika mění strategii a Jana je velice upřímná

Survivor Česko & Slovensko: Yenifer je v nemilosti, Veronika mění strategii a Jana je velice upřímná
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
40 dní na ostrově už na soutěžících zanechává stopy únavy. Pirát teskní po rodině, protože se blíží narozeniny dcery. Chtěl by jí věnovat tři výhry, protože bude mít tři roky a on u toho nebude. Ivě změna kmene prospěla a je daleko více komunikativní, opakem je Yeny, která nedostane ani minutu prostoru.

U Titánů

Všichni jsou rádi, že je Radek pryč. Jeho spletitých taktik už bylo moc. Tomáš je rád, že zůstal tam, kde se mu líbí a neskončil zpět u Lovců, kde původně začínal. S Kristýnou tvoří silnou dvojici a ve hře si hodně věří. Právě jejich zásluhou nevraživost vůči Yenifer stále nabírá na síle. Už i Iva se dozvěděla, jak je Yeny sobecká a jak šidí všechny ohledně jídla.

Yeny
Yeny | Zdroj: TV Nova

Bandurko sice neustále chválí nový kmen, ale nevšímá si, že on moc v oblibě není. Do silného seskupení Tomáš, Kristýna, Márty (a podle potřeby Iva a Martin) se rozhodně nemá šanci dostat. Spolu s Yeny jsou to dva lidé na odstřel. Yeny si za to může sama. O každém trousila drby a bylo jen otázkou času, než si to lidé mezi sebou řeknou. Už ani Márty ji nevěří, protože na poslední kmenové radě mohla vytáhnout svou herní výhodu a místo toho ho nechala, aby byl nominovaný. Sice k duelu nedošlo, ale to nemohla vědět a jejich herní spolupráce tak vzala za své.

U Lovců

Radka ještě neprokoukli, ale žádnou velkou důvěru zatím nemá. On samozřejmě zase začíná spřádat velké plány a vybral si naivního Jacka, aby ho podpořil. Ten je však už zavázaný Pirátovi a těžko na tom něco bude měnit. Kmen si pochvaluje, že se teď dobře spí, když jim tam Bandurko nechrápe.

Jana a Veronika
Jana a Veronika | Zdroj: TV Nova

Jana a Nikola oplakávají Ivču, ale o zábavu se jim stará Veronika. Ta zjistila, že odtažitým přístupem, kdy byla dlouho jen s Bandurkem, je najednou sama. Zkouší ze sebe dělat naivní blbku a doufá, že to zabere na Janu, ale to se plete. Jana je k ní až nepříjemně upřímná a Veronika pochopí, že to bude chtít mnohem víc snahy, pokud chce přežít. A navíc ztrácí i podporu Jacka. Ten je v šoku z toho, že byl poslední, kdo nevěděl, že Veronika měla imunitu, kterou ztratila. Došlo to i Veronice, že udělala velkou chybu, ale její omluva u Jacka moc nezabrala. Hlavně když zjistil, že Bandurko to věděl.

Souboje o odměny

Když se všichni soutěžící postavili do řady, vyniklo, jak jediná Yeny je v obličeji stále hezky kulatá, a dokonce se jí i pěkně rýsuje bříško. Jak to ta holka dělá, že nehubne?

Pirát namotivoval Lovce, aby zabojovali kvůli dcerce a nejspíš to zafungovalo. „Žranice“ u grilu s pivem tak spadla do klína Lovcům a náležitě si ji užili. Mikýř přiznal, že ráno už byl v temnotě a prohlížel si spoluhráče, zda by nebylo nějaké maso (samozřejmě šlo o vtip).

Podobný výsledek se opakoval i následující den u další soutěže. Lovci tak vyhráli nejen hamburgery a hranolky, ale odjeli společně na koupání s delfíny, a to byla opravdu výhra, která stála za to.

Stále se řeší aliance

U Titánů zatím poletovala Kristýna, která rozehrála sociální hru jako nikdo jiný, a dokonce se nebála konfrontovat Mártyho a Martina, protože si chtěla ujasnit, jak je to s těmi pomluvami, které o sobě zaslechla.

Pirát, Mikýř a Jana tvoří silnou trojku, které se Veronika u Lovců bojí. Radek by chtěl nejraději získat Nikolu, Veronika vidí sílu v Pirátovi. A protože Radka zatím ještě moc nepoznali, tak na rozdíl od Veroniky by možná mohl mít šanci se alespoň na chvíli v silném seskupení udržet, pokud si to nepokazí.

Uvidíme, jak dopadne další bitva o imunitu. Titáni budou asi v bezpečí. Když nezískají kmenovou imunitu, Yeny nejspíš použije svou výhodu. Musí jí být jasné, že když zůstává často u ohně sama, jedná se o ní bez ní a je v ohrožení. Skrytou imunitu nemá, takže použije herní výhodu, aby se zachránila a pošle do duelu Lovce.

Zdroje článku: