Filmové dostaveníčko s Benem Affleckem na Netflixu

Filmové dostaveníčko s Benem Affleckem na Netflixu
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Ben Affleck oslavil letos 49 let a do světa filmu se zapsal už v začátku kariéry, kdy s přítelem Mattem Damonem napsali původní scénář k filmu Dobrý Will Hunting, za který dostali Oscara i Zlatý globus. Pro zelenáče to byl dobrý start do prostředí se silnou konkurencí.

Od té doby vytvořil celou řadu filmových rolí a v poslední době o sobě dává vědět jako talentovaný režisér. Největší herecký honorář si Affleck odnesl za film Výplata (2003), kdy mu v pokladničce přibylo 15 milionů dolarů. Jeho jmění se podle magazínu Celebrity Net Worth pohybuje kolem 150 milionů dolarů.

S herečkou Jennifer Garner má tři děti a ve svém životě se opakovaně musel poprat se závislostí na alkoholu. Kromě jeho návratu k životní lásce Jennifer Lopez, což je pro bulvár senzací roku, je určitě zajímavé, že kromě práce ve filmovém průmyslu hraje profesionálně poker.

Z nabídky Netflixu jsme pro vás vybrali pár známých titulů:

Trojí hranice

  • USA, 2019, hodnocení 69 %

Pět bývalých vojáků se rozhodne vydat do jihoamerické džungle, kde chtějí drogovému králi vyfouknout pořádný balík peněz. Jak brzy zjišťují, dostat se k penězům byla ta snadnější část plánu a mnohem horší je dostat se s penězi pryč.

Film je určitě plný akce, s výbornou atmosférou a skvělými hereckými výkony, o které se postarali kromě Afflecka Oscar Isaac, Charlie Hunnam, Pedro Pascal, Garrett Hedlund, Adria Arjona, Reynaldo Gallegoss a další. Film nesází na velkolepou akci, ale na dobře napsané charaktery a solidní scénář, pod kterým jsou podepsaní Mark Boal a J.C. Chandor, který se postaral i o režii.

Zmizelá

  • USA, 2014, hodnocení 85 %, český dabing

Amy a Nick slaví páté výročí svatby a Amy zmizí. Ze stop lze soudit, že její zmizení nebylo dobrovolné. Nick je zoufalý a svou ženu hledá. Probíhá i policejní pátrání a jak to v mnoha případech bývá, policie podezřívá i jeho. A nevypadá to pro něj moc dobře. Veřejné mínění z něj sice v prvním okamžiku udělalo chudáka, který dělá možné i nemožné, aby našel svou lásku, ale když se rozšíří informace, že by za zmizením ženy mohl být i on, stane se z něj stejně rychle v očích veřejnosti zrůda a chladnokrevný vrah. Ale kde je pravda?

V režii Davida Finchera si zahráli Rosamund Piké, Neil Patrick Harris, Tyler Perry, Carrie Coon, Kim Dickens, Patrick Fugit.

Město

  • USA, 2010, hodnocení 79 %

Affleck si k tomuto filmu napsal scénář, zahrál si hlavní roli, a ještě byl i režisérem.  Příběh je o velkém plánu na loupež v Bostonu, který by mohl zlodějské partě změnit život. Plány ale nebudou úplně vycházet tak, jak mají, a navíc hlavního hrdinu sleduje agent FBI, který chce celou bandu dostat za mříže.

Kritika vyzvedla výbornou režisérskou práci a velice dobře vybrané herecké obsazení, které vytvořili Rebecca Hall, Jon Hamm, Jeremy Renner, Blake Lively, Slaine, Over Burke, Titus Welliver, Chris Cooper.

 

Zdroj: