Survivor Česko & Slovensko: Boj o oheň, Michalův kolaps a první lži a spojenectví

Survivor Česko & Slovensko: Boj o oheň, Michalův kolaps a první lži a spojenectví
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Začátky na ostrově nejsou moc zábavné, na účastníky pobytu čeká první soutěž, hodně deště a stavba přístřeší. U Lovců všechny vystraší Michal, který dostane blíže nespecifikované záchvaty a musí být dopraven do nemocnice. Snad se dozvíme o jeho stavu něco víc.

Velkou část první epizody zabral zdlouhavý úvod a představování soutěžících. Mnoho informaci najednou není úplně zapamatovatelné, ale stačí k tomu, aby si diváci mohli udělat trošku přehled. Jak oznámil Ondřej, v první soutěži jde hlavně o oheň. Vítězný tým už tradičně dostává základní výbavu jako je hrnec, příbory, mačeta, pilka, hřebíky, provazy a křesadlo.

První soutěž byla ve vodě a závěr, kdy se rozdělával oheň, potom na pláži. A dařilo se Lovcům. Bandurko s Nikol na druhý pokus roztopili topeniště tak, že dokázali přepálit provaz a výhru měli v kapse. Aby Titáni neodešli s prázdnou, mohli si vzít dvě věci, které byly ve hře. Vzali si tedy hrnec a mačetu.

Vytrvalý déšť stavbu přístřešku komplikoval Lovcům i Titánům. Nakonec přece jen provizorní obydlí byla postavená a všichni ulehli, až na Michala.

Už ráno se začala rýsovat u Lovců první aliance: Kristýna, Tomáš, Filip. A znovu se začalo stavět. Titáni všechno proměřovali a plánovali. Ornela dostala od manžela radu, že chlap potřebuje chválit, tak stavitele povzbuzovala. Taky už padla u Titánů první kritika na Adélu, která se údajně nezapojuje do běžných prací, které si už všichni začínají osvojovat. Někomu jde sklízení kokosů, někdo staví, pomáhá nosit materiál atd. a Adéla stojí a dělá dozor. Oheň se zatím Titánům založit nepodařilo.

Všechny zaskočil vzkaz, že musí ze svého středu vybrat z každého kmene jednoho zástupce, který odjede. Mise zahalená tajemstvím vzbudila velkou debatu. Titáni vyslali zápasníka Piráta, který by měl vyhrát případnou silovou soutěž. Lovci uvažovali jinak. Už přišli o Michala, takže se rozhodli nechat chlapskou sílu v táboře, aby pokračovala se stavbou a na tajemnou výpravu odplula studentka Verča.

Pirát a Verča si v jednoduché soutěži oba vysloužili výhodu ve formě poloviny osobní imunity. Druhá polovina by potom měla být ukrytá na ostrově. To je změna oproti loňsku, kdy imunita nebyla půlená. Bude zajímavé sledovat, co se bude dít, když druhou polovinu imunity získají jiní hráči, než Pirát a Verča.

Oba soutěžící se dohodli, že neřeknou ostatním pravdu. Pirát zalhal, že v soutěži prohrál a Verča byla kreativnější a vymyslela si, že dostala nápovědu k hledání imunity: „Čím je ti tepleji, tím si blíž imunitě.“

Ostatní jí ale moc nevěřili, a tak nějak vytušili, že pravda bude jiná. Navíc už se začalo u Lovců taktizovat a pár lidí si všimlo, že Nikola a Verča by mohly být možná nějak domluvené, takže by bylo dobré se jich zbavit!

Největší překvapení ale teprve přichází v podobě dalších soutěžících. Chuť na kokosovou dietu dostala barmanka Kateřina a šílený Radek. A jejich příchodem to nekončí.

Zdroje článku: