Dětská herecká hvězda Ondřej Kepka se objevil poprvé v televizním filmu Tetinka, život mu však změnil Honzík ze seriálu Arabela

Dětská herecká hvězda Ondřej Kepka se objevil poprvé v televizním filmu Tetinka, život mu však změnil Honzík ze seriálu Arabela
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Bylo jen otázkou času, kdy herečka Gabriela Vránová přivede syna před kamery. Bylo mu šest let, když režisér Jiří Bělka hledal do filmu malého, výrazného chlapce. Zdeněk Řehoř a Jaroslav Satoranský tenkrát režiséra upozornili, že „Gábina“ má přesně tak starého kluka.

V rodině měl ještě dalšího herce, kterým byl jeho strýc Jaroslav Kepka. Kdyby nešel v matčiných stopách, mohl se z něj stát třeba po vzoru otce středoškolský profesor. Lákala ho také medicína. Velice dobře hrál na klavír, ale chyběla mu disciplína, aby dokázal talent rozvíjet. Nakonec odbočil od herecké dráhy i od dabingu a stal se z něj uznávaný režisér. I když se nepovažuje za čistě autorského režiséra, napsal si k většině hraných i dokumentárních filmů scénář sám.

Tetinka

V televizním filmu Tetinka z roku 1977 si zahrál syna Míšu. Filmovou matkou mu byla Gabriela Vránová a otcem Jaroslav Satoranský. Problém mladé rodiny začíná v okamžiku, kdy si ji vyhlédne starostlivá paní Nováková a obzvláště malý Míša se pro ni stane možností, jak si splnit sen o ideálním potomkovi, který ji nevyšel s vlastním synem (Oldřich Kaiser). Film Tetinka si můžete připomenout na ČT1 10. října ve 14.30 hod.

Nezapomenutelná životní role Honzíka z Arabely

Natáčení seriálu Arabela bylo časově náročné a pro malého Ondřeje to znamenalo být velice často ve společnosti svých seriálových rodičů, kterými byli Vladimír Menšík a Stella Zázvorková. Kepkovi bylo 8 let a na 2 roky se tak tyto herecké hvězdy staly součástí jeho života, když se točila první série Arabely.

Na tuto dobu někdejší dětský herec zavzpomínal pro idnes.cz. V paměti mu utkvělo, jak s ním oba slavní herci jednali jako s hereckým partnerem, nikdy se nepovyšovali a neměli žádné hvězdné manýry. Právě tím mu vštípili do života zkušenost, že skutečné osobnosti, které něco umí, to nikdy nedávají okázale najevo.

Honzík a Mařenka z Arabela se vrací, zdroj: Jan Kuděla / © Česká televize

Na natáčení se potkali i při druhé řadě, protože dostal nabídku ztvárnit i odrostlého Honzíka. To už se k němu jeho seriáloví rodiče chovali jako k rovnocennému partnerovi. Na Stellu Zázvorkovou zavzpomínal jako na skvělou herečku, která nikdy neměla špatnou náladu, dokázala dávat prostor jiným a vytvářela úžasnou atmosféru.

Druhou řadu pohádkového seriálu Arabela se vrací si můžete připomenou každý pátek v poledne na ČTD.

Ačkoliv se Ondřej Kepka už dávno herectví nevěnuje, s rolí Honzíka si ho bude spojovat celá řada dětí několika generací, kterým seriál Arabela zpestřil dětství.

Ondřej Kepka a Gabriela Vránová, zdroj: Pavel Gwužď / Nextfoto
Zdroje článku: