Mamon v Ulici: Vystrašená Blanka panikaří

Mamon v Ulici: Vystrašená Blanka panikaří
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Kdo by si nechtěl splnit sen a postavit si překrásný dům podle svých představ, na vlastním obrovském pozemku a na malebném místě? Luděk určitě chce. Zdá se ale, že při tom nemyslí jen na sebe, ale na společné rodinné blaho jeho, Blanky a jejich dětí. Tedy blaho dle jeho představ, do kterých vlákal i Blanku. Ta bude v 4163. dílu z Luďkových velkolepých plánů celá vyděšená.

Blanka se probudí s obrovskou nervozitou a spustí na Luďka. Zdála se jí noční můra o tom, že se utápějí v dluzích, které nemohou splácet. Blanka je úplně hysterická a Luděk se ji snaží vrátit zpátky do klidu a pohody. Luděk se však bude snažit i o jiné věci.

Lumír zpytuje svědomí kvůli extempore, které pod vlivem léků a alkoholu způsobil. Vezme si do hlavy, že ho Diana nechce. Není se také čemu divit po tom, co Lumír předvedl, a tak se jí snaží vyhýbat. Ulice je bohužel malá, tudíž není jednoduché někoho nepotkat. Ani Lumír nebude mít štěstí a Dianu vidí hned druhý den. Ta za ním i přes jeho fópa sama přijde. Lumír bude mít šanci se omluvit.

 

Luděk veze Adama a Kristýnu podívat se do Říčan na pozemek. Jim se místo tak zalíbí, že si v myšlenkách plánují své pokoje. Jejich otec toho využívá a nadnese téma prodeje rodinného statku a tím vyřešení finanční otázky, která jejich matku tak tíží. Obě děti jdou Luďkovi na ruku, protože se statku lehce vzdají. Co na to řekne Blanka, až to uslyší? Ta prodej statku brala jako nepřípustnou variantu.

Vendula přijde na inspekci do bistra. Zastaví se nejdříve v bytě u Lumíra, kde najde nejen svého otce, ale i Pavla před výstavkou vypitých piv. Další překvapení ji čeká dole v bistru, kde najde Sáru jako novou zaměstnankyni úplně samotnou v kuchyni. Je trochu nejistá, zda je všechno v pořádku. Nakonec však zjistí, že i bez ní bistro šlape a je jí to trochu líto. A tak dostane nový podnikatelský nápad.

Buď je kancelář Vítka Klímy a jeho kolegyně Dity zakletá, nebo se jim někdo snaží hodně škodit. Ale kdo? Robina Havelky se Vítek zbavil a od současného šéfa jsou zatím dokonce velmi chváleni. Zrovna když se radují z právě dokončeného obchodu, Vítek zjistí, že s jeho kávou není něco v pořádku. Minule, když s Ditou opustili kancelář, při návratu našel hrnek s kávou převrhnutý na jeho počítači. Teď má snad kávu otrávenou, protože se vůbec nedá pít. Zatím těmto dvěma podivným okolnostem nepřikládají ani jeden žádnou váhu, ale co když se jim někdo snaží říct: Dejte si na mě pozor, čeká vás má pomsta... 

 

Zdroj:

  • autorský text