Letošní vánoční nadílka z Netflixu VII

Letošní vánoční nadílka z Netflixu VII
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Plujeme na vánoční vlně a čeká nás pár dnů lenošení, než bouchneme šampaňské a budeme si přát, aby byl další rok méně stresující. Dnes máme filmový tip pro děti všech věkových kategorií. Pokud jste tedy pod nájezdem povinných rodinných návštěv, posaďte děti k cukroví a pusťte jim Netflix.

Animovaný film Klaus s českým dabingem

Když se v roce 2019 objevil tento rodinný snímek, byl označován za nejlepší animovaný film roku. Vysloužil si několik nominací na Oscara (stal se tak vůbec prvním projektem Netflixu, který se o tuto cenu ucházel) a získal britské filmové ocenění BAFTA.

Za podařeným filmem stojí Španěl Sergio Pablos, který napsal původní povídku, která posloužila jako podklad pro scénář, který si také sám zrežíroval. Fanoušci filmu na ČSFD tento film označují jako 90. nejlepší film vůbec.

O filmu

Jasper Johanson je líný a rozmazlený synek z pošťácké rodiny. Otec je z něj nešťastný, a tak ho přihlásí do pošťácké akademie, ale mladý vzpurný kluk schválně školu zanedbává. Nakonec i jeho otci už dochází trpělivost a za trest Jaspera posílá do vzdáleného ostrovního města Smeerensburg, kde dostává náročný pošťácký úkol. Pokud selže, nedostane už nic z rodinného jmění a bude se muset o sebe postarat sám.

Jasperův pobyt se vyvíjí nečekaným směrem v okamžiku, kdy narazí na zálesáka Klause, který žije v ústraní a všem nahání strach. I Jasper se ho bojí a když mu samotářský a divoce vyhlížející muž přikáže doručit jednomu nešťastnému dítěti hračku, kterou vyrobil, tak to udělá. Tato událost nakonec změní životy mnoha dětí. K lepšímu se nakonec obrátí i vztahy dospělých, kteří byli ve městě rozděleni na dva nepřátelské tábory.

Ohlasy na film

Kritika ocenila originální nápad, krásnou ručně kreslenou animaci i vtipný a milý příběh o štědrosti a lidskosti, které mohou přijít i od těch lidí, od kterých to nikdo nečeká. Je to inspirující příběh nejen pro děti.

 

Zdroj:

  • autorský článek