Seriál Osada, malá ochutnávka chataření, je tady. Těšit se můžeme i na druhou sérii

Seriál Osada, malá ochutnávka chataření, je tady. Těšit se můžeme i na druhou sérii
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Seriál Osada se objevil na obrazovkách před dvěma lety, a přestože jde o poměrně jednoduchý projekt, po pár epizodách se podivné osazenstvo z chatové osady přece jen u diváků zabydlelo. Možná je to i tím, že jsme určitě národem chalupářů, chatařů a houbařů.

Pobyt v přírodě je nám blízký a řada lidí upřednostňuje trávit své zasloužené volno raději u českého rybníčku v nepříliš pohodlné chatce, než cestovat přes půl světa do exotiky. Právě taková sestava nadšenců se schází i v osadě Záhoří, kde mají chatky, a přestože jejich důvody k pobytu jsou různé, musí se naučit spolu žít na místě, které je trochu odstřižené od civilizace.

V první sérii je osazenstvo chatové osady opravdu pestré. Pěkně se zde zabydlel milionář, který se bojí, že by ho ostatní neměli rádi, kdyby věděli o jeho úspěšném podnikání, a tak předstírá chudobu. To nelibě nese jeho žena, která by přece jen raději trávila dovolenou trochu komfortněji. Svou múzu zde hledá spisovatelka románů červené knihovny. Sousedí s ní manuálně nezpůsobilý ajťák, který se učí i sekeru používat podle návodu z internetu, nebo drsňák, který se vydává za vojáka v záloze, ale pracuje u jako kadeřník v salónu své manželky.

Některé rodiny už v osadě zapustily kořeny a chatky dědí z generace na generaci. Přestože se svět kolem mění a podivná různorodá společnost by se rozhodně v běžném životě nejspíš dobrovolně nestýkala, v ráji chatařů je to jinak. I přes občasné neshody a drobné schválnosti nakonec vždy zavládne mír, protože láska k samotnému místu a k trochu dobrodružnému životu všechny osadníky spojuje. V jednom jsou všichni zajedno. Pohoda musí být, i přestože to může stát hodně sil.

záběr ze seriálu Osada
záběr ze seriálu Osada | Zdroj: Tereza Suchánková / © Česká televize

Seriál se natáčel v období od jara do podzimu v malebném prostředí nižborských rybníků a v okolí Berounky, kde producent Petr Erben nechal postavit chatovou osadu, aby vypadala tak, že už ledacos pamatuje.

A když už byla osada na světě, bylo by škoda jí nevyužít. Po třinácti dílech 1. řady tak vzniklo dalších deset epizod, které by se měly na obrazovkách objevit už letos.

I v druhé řadě se budou v osadě scházet známé rodiny Srovnalových, Rubalových, Južanových, Krausových, Rybákových a pánové Kýhos a Franěk. Od posledních dílů však uplynuly dva roky a postavy prošly určitou proměnou. Objeví se také Kociánovi, kteří převezmou štafetu po Stýblových. Chatu získali v dědictví a ani jí moc nechtěli. Budou trochu nabroušení a naruší klid a citlivou rovnováhu, která v osadě panuje. Cíl seriálu je však stejný: vytvořit oddechový a zábavný projekt, jež je plný humorných a absurdních situací a jemuž vévodí skvělé herecké obsazení (Martin Myšička, Pavla Beretová, Petra Nesvačilová, Radek Holub, Eva Leinweberová, Igor Bareš, Filip František Červenka, Jana Plodková, Josef Polášek, Karolína Lea Nováková, Ivana Chýlková, Šárka Vaculíková, Tomáš Hanák, Stanislav Majer, Ivana Uhlířová, Marek Daniel, Karolína Knězů, Tomáš Dalecký).

Zdroje článku: