Herečka Zuzana Kajnarová a její dvě výrazné seriálové role

Herečka Zuzana Kajnarová a její dvě výrazné seriálové role
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Pravidelně každé pondělí se na obrazovkách potkáváme s kapitánkou Zuzanou Koutnou v seriálu Specialisté. Kapitánka Koutná pracuje jako vrchní komisařka a na oddělení se vrátila po delší pauze. V současnosti Zuzanu budeme vídat i v repríze stodílného retro seriálu Vyprávěj, a to jako účetní Kamilu.

Zuzana Koutná je ve Specialistech tmelícím prvkem mužského týmu a pánové si ji předcházejí. Nejlépe ze všech vychází také s bývalým šéfem týmu Pavlem Vondráčkem (David Prachař), který se po odchodu na vyšší post na prezidiu vrátil na oddělení jako nadřízený majora Strouhala. Koutná je v terénu stejně zdatná jako její mužští kolegové, ale často na ní zůstává i práce v kanceláři, protože je velice pečlivá a dokáže rychle vyhledat svým kolegům v terénu potřebné informace.

Zuzana Kajnarová ve Specialistech
Zuzana Kajnarová ve Specialistech. | Zdroj: TV Nova

Jedno se musí herečce Zuzaně Kajnarové nechat. V současnosti vypadá mnohem lépe a více žensky než ve své první velké herecké roli v seriálu Vyprávěj. Tam si ji připomeneme jako Kamilu Ptáčkovou, mladou spolupracovnici Jany Dvořákové. Kamile je však pracovní místo trochu těsné, a tak se snaží dostat za každou cenu na lepší místo do Prahy. Je ochotná pro to udělat prakticky cokoliv, včetně aférky se šéfem Radkem (Jiří Štěpnička). Nakonec odchází do Prahy studovat vysokou školu při zaměstnání.

Její život se ale protne s rodinou Jany Dvořákové i jinak. Řada manželských párů má v seriálu problémy a v určitém okamžiku se vyskytnou mráčky i u jedné z hlavních dvojic. Karel a Eva se na nějaký čas odcizí a každý si zkusí žít život i s jiným partnerem. Pro Karla Dvořáka se na chvíli stane přítelkyní právě Kamila. Ta se neohlíží na to, že je Karel ženatý. Potkává se s ním zpočátku jen při sportovních aktivitách, ale brzy je zřejmé, že má jasné úmysly a nic ji nezastaví.

Zuzana Kajnarová v seriálu Vyprávěj
Zuzana Kajnarová v seriálu Vyprávěj. | Zdroj: Dramedy production / © Česká televize

Na nějaký čas se jí opravdu podaří Karla získat, ale když spolu začnou bydlet, už to není taková zábava, jako když se tajně scházeli. Navíc Karel už rodinu má a není si jistý, zda chce další. Kamila je dost majetnická a Karlovi nakonec bude ve společném bydlení trochu těsno. Po složitém sebepoznávání najde cestu zpět k Evě.

Zklamaná Kamila se rozhodne svou pozornost zaměřit na práci. Rozhodne se zapracovat na své kariéře a rodinný život odložit na vedlejší kolej. U diváků si její postava moc sympatií nezískala  spolu s Miládkou (Mahulena Bočanová) byly vnímány spíše negativně. V seriálu se vyskytoval i David Prachař, se kterým natáčí Specialisty. Jeho postava však byla v jiné dějové lince. S kolegyní Janou Bernáškovou, se kterou se potkávala na natáčení Vyprávěj, se potkala až po devíti letech na divadelních prknech.

Zuzana Kajnarová na sebe dokázala upozornit také ve filmu Klub osamělých srdcí, kde natočila nezvykle žhavé milostné scény – a rozhodně se nestyděla.

Vyprávěj je k vidění už tradičně na ČT1 v úterní a čtvrteční večery.

Zdroje článku: