Otevřít oči dalším naivním klientkám Julie Papežové by mohlo být pro Kristýnu účinnou terapií

Otevřít oči dalším naivním klientkám Julie Papežové by mohlo být pro Kristýnu účinnou terapií
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Tak dlouho Julie Kristýně opakovala, že musí být silná a musí najít svou vnitřní podstatu, až to konečně udělala. Od plic řekla Julii, co si o ní myslí. Postavila se jí, a to i přesto, že tolik toužila s ní splynout. Události posledních dní jí však nedovolily jinak. Přece jen je Kristýna silnou ženou! Našla v sobě sílu omluvit se rodině za to, že neviděla to, na co už oni poukazovali dávno. Teď ještě mít sílu v sobě zpracovat tu velkou zradu.

Kristýna už konečně zjistila, jak to s Julií je

Na Julii Kristýna nedala dopustit. Byla jejím stínem. Rvala se za ni a obhajovala ji. Poslední dobou však nacházela nepatrné detaily, které naznačovaly, že tady něco nesedí. Vůbec prvním políčkem do tváře byly přívěsky, které Julie nakupuje za třicet korun, ale prodává je o šest set korun dráž, jelikož je prý nabíjí pozitivní energií. Ale něco takového je už i na Kristýnu trochu moc. Její představy o vyšší moci Julie narušila i tím, když jedné ze svých klientek doporučila, aby si na její drahý kurz vzala nebankovní půjčku. Ale že by měla být cesta za duchovní svobodou vydlážděná dluhy, to si Kristýna nemyslí, což také rovnou Julii řekla. Pak musela dlouho vstřebávat své zranění, na což má vlastně celé prázdniny. Jen ona, rodina a opravdový psycholog. Teď zůstává otázkou, jak s celou situací Kristýna naloží. Nechá to vyšumět, nebo to Julii spočítá za všechny její zlomené duše?

Julie je opravdová profesionálka, která umí ve svých klientkách nahlodat jejich pocit sebedůvěry a naklonit je na svou stranu. V rámci svých terapií jim podsouvá své myšlenky a pomalu  je odstřihává od rodiny a přátel. Pak už její oběti nemají nikoho, kdo by jim věřil. Mají  jen Julii. A ta je tady vždycky pro ně... za nehorázné peníze.

Kristýna konečně prozřela! Možná se bude snažit Julii překazit byznys. Aby se pak ale nechtěla mstít právě Julie.
Kristýna konečně prozřela! Možná se bude snažit Julii překazit byznys. Aby se pak ale nechtěla mstít právě Julie. | Zdroj: TV Nova

Byla Julie až příliš sebejistá, a proto udělala chybu?

Podat si Julii se vším všudy, to by mohlo být pro Kristýnu způsobem, jak se vyrovnat se zradou. Mohla by kontaktovat všechny účastnice kurzu na horách a varovat je před Juliinou chamtivostí. Doporučit jim, aby už další kurz Julii neplatili, protože je předražený, jako ostatně všechno, co Julie dělá a nabízí v rámci svých terapeutických sezení. Nebo by mohla jít ještě dál a kontaktovat policii? Ale co by jim řekla? Julie jí nic neukradla. Všechny ty peníze jí tlačila dobrovolně. Prvním nejistým momentem Julie byl nejspíš ten, když Kristýně ze svých peněz ukrojila sedm tisíc jako výplatu.

Možná měla obavu, aby ji Kristýna nezačala podezírat. Jenže pak nejspíš byla zase příliš jistá sama sebou a nedala si pozor na jazyk. Přímo před Kristýnou jedné ze svých klientek důrazně doporučovala půjčku. A to je podle Kristýny neetické. Tak takhle to rodiče mysleli! Julie je vážně poblázněná šamanka a její služby nejsou k ničemu, když se ani po tak dlouhé době její léčby necítí dobře. Měla vůbec Julie zájem ji uzdravit? Nebo ji pohled na nešťastnou trosku těšil?

Zdroj článku:
  • Autorský text