Má to v seriálu ZOO spočítané i Lubor Brázda?

Má to v seriálu ZOO spočítané i Lubor Brázda?
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
S příchodem personálních změn ve vedení zoologické zahrady je v ohrožení i pozice Lubora Brázdy. Má se Lubor čeho obávat, nebo se mu podaří z problémů vykličkovat pomocí jeho vykutálených praktik?

Vztahy mezi ředitelstvím zoologické zahrady a radnicí města Dvůr Králové jsou poslední týdny na ostří nože. Důvodů je k tomu hned několik. V první řadě jsou to pomalu se blížící volby do zastupitelstva města, ve kterých to současný starosta Pavel Bavor nebude mít vůbec jednoduché.

Situaci nepřispívá ani snaha Lubora Brázdy jej o post starosty připravit odhalením Bavorových afér, které se doposud snažil utajit. V kombinaci s ambicemi starosty připravit současnou ředitelku zoo Marii Roklovou o post ve vedení zahrady by se tak atmosféra mezi těmito dvěma institucemi opravdu dala krájet.

O nejnovější povyk se pak postará sám Bavor, který se rozhodne využít ambicí mladého Alberta Poláka, který touží po povýšení. Starosta proto zbaví Lubora Brázdu titulu zástupce zřizovatele zoologické zahrady – tedy člověka, který Bavorovi donášel informace o tom, o čem se v zoo aktuálně jedná, a jak to případně využít ve starostův prospěch. Na Brázdovu pozici je tak následně jmenován právě Albert, který se do role vžije podezřele rychle a se škodolibou radostí. Jaké bude mít Bavorovo rozhodnutí následky pro Lubora?

 Lubor je v šoku, že už nemůže věřit ani Albertovi. Zdroj: Pavel Gwužď / Nextfoto

Náměstek se nejprve cítí zrazen a potupen. Přestože v poslední době se starostou moc nevycházel, stále věřil tomu, že ho v tomto směru nepodrazí. Rozhodne se tedy na Bavora opět vytáhnout kompromitující důkazy z minulosti. Polák mu však plán překazí a všechny podklady k udání zničí. Lubor je v šoku, že už nemůže věřit ani Albertovi. Proto se rozhodne k překvapivému činu.

Rozjede totiž spolupráci s ředitelkou Roklovou. Ta nejprve nechápe, proč se Brázda snaží jí pomáhat, a cítí v tom nějakou nepravost. S postupem času jí ale dojde, že s Luborem po boku by mohla proti Polákovi a Bavorovi bojovat mnohem efektivněji než doposud. Se spojením sil tedy souhlasí.

Díky podpoře ředitelky se tak nyní Brázda nemusí příliš strachovat kvůli tomu, že by jej Albert chtěl ze zoologické zahrady odstranit úplně. Může se tak plně soustředit na svou pomstu. Na Poláka tak s požehnáním Roklové chystá nejrůznější vtípky a žertíky, čímž se mu snaží pochroumat nervy. A kupodivu se mu to skutečně daří.

Duo Brázda-Roklová tak ve finále může ve svém počínání skutečně uspět. Prvním krokem a aktuálním cílem je odstranění Alberta ze hry. Vyhlášení boje proti Bavorovi je pak trochu jiná liga, nicméně to určitě není předem prohraný boj. Ředitelka a její náměstek totiž nejsou na všechno sami – pomáhají jim sekretářka Adélka i účetní Monika. A spousta dalších zaměstnanců zoo se možná v budoucnu připojí, jelikož jim Albert i starosta dlouhodobě pijí krev.

Lubor tak možná i přes počáteční ponížení skončí na mnohem výhodnější pozici než doposud. Vždyť křeslo starosty je mnohem lákavější nabídka než jakékoliv pozice v zoologické zahradě...

Zdroj článku:
  • Autorský text