Eddie Rambousek je zpět: V září se do Ulice vrátí Magdina velká láska

Eddie Rambousek je zpět: V září se do Ulice vrátí Magdina velká láska
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Zářijové díly Ulice slibují četné zvraty a překvapení. Jedno z nich jsme odhalili už teď. Po prázdninách se do seriálu vrátí Eddie Rambousek v podání Jiřího Panznera. Magdina někdejší láska jistě pořádně zamíchá dějem. Jestlipak mu dá paní učitelka přednost před Prokopem, s nímž se v červnu rozešla…

Magda si místo Eddieho vybrala mámu

Začátky Magdy Procházkové (Veronika Čermák Macková) v Ulici nebyly vůbec jednoduché. Kvůli nemocné mamince, která trpěla Alzheimerem, neměla čas myslet na lásku. Ta jí přesto zkřížila cestu ještě předtím, než s mámou Zdenkou (Yvetta Blanarovičová) začala bydlet.

„Zamilovali jsme se do sebe s bývalým spolužákem Eddiem. Bylo nám spolu tak dobře! Zapomínala jsem s ním na všechny starosti. Bohužel, chození se mnou nebyl právě ten vztah, který by si Eddie zasloužil. Kvůli mámě to nebylo bezproblémové. Když jsme spolu měli jít třeba do opery, ale ona dostala záchvat, bylo jasné, že ji v tom nemůžu nechat. Eddiemu tyhle věci začaly vadit. A já to asi chápu, ale nebylo možné, abych to řešila jinak… Eddie se nakonec přestěhoval do Barcelony, Matěj mu tam našel práci. Mělo to tak být. Chci, aby byl šťastný.“ (My z Ulice, str. 127)

Eddie tedy zmizel z Ulice, zatímco Magda prožívala nejtěžší období svého života. Její máma se rozhodla pro asistovanou sebevraždu. Když zemřela, Zdenčin tehdejší partner Tomáš Jordán byl pro Magdu velkou oporou. Vzpomínka na Eddieho začala postupně blednout s příchodem nových lásek, Mirka a Prokopa. Jak ale určitě víte, žádný z dosavadních vztahů pro Magdu nedopadl šťastně. Ze svatby s Mirkem sešlo, když si uvědomila, že miluje Prokopa. Ani s ním ji však nečekala radostná budoucnost.

V posledních dílech před prázdninovou pauzou se Magda a Prokop rozešli kvůli odlišným představám o společném životě. Ona se chtěla sestěhovat, možná i vdát, zkrátka budovat idylickou budoucnost, jež by časem mohla zahrnovat také děti. Prokop se však na něco takového necítil zralý. Považuje se za samotáře, který potřebuje svůj klid a prostor. Proto se od Magdy odstěhoval a jí, podobně jako přesně před rokem, zbyla vlastně pouze osamělá Irena Landová.

Návštěva z Barcelony: Eddie znovu zasáhne Magdě do života

Magdin milostný život ale bude zřejmě ještě zajímavý. Po prázdninách se totiž její bývalá láska, Eduard Rambousek, znovu objeví v Ulici. Na jak dlouho a za jakým účelem? To zatím zůstává tajemstvím. Jisté ovšem je, že to pro Magdu bude velká výzva. Říká se přece, že stará láska nerezaví. Mohli by snad navázat tam, kde před lety skončili? Jak na Eddieho přítomnost zareaguje Prokop, který Magdu navzdory všemu stále miluje? Nebo si to přinejmenším namlouvá. Vztah s Mirkem jí zničil – a doteď není zcela jasné, jestli to náhodou neudělal jenom proto, aby ji neměl Mirek. Bude se stejný scénář opakovat s Eddiem?

Zdroje článku:
  • CHŘIBKOVÁ, Ivana. My z Ulice. Praha: Ikar, 2020. ISBN 978-80-249-4296-4.,
  • Autorský text