Dnes v Ulici se bude pořád jenom plakat. Slzy potečou u Jolany i Magdy

Dnes v Ulici se bude pořád jenom plakat. Slzy potečou u Jolany i Magdy
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Luděk se nemůže vzpamatovat z Vandiny zrady. Poté, co se na celé dopoledne odmlčí a svou nepřítomností vyleká Kristýnu, zahájí příslušná opatření. Jeho odhodlání se s manželkou neprodleně rozvést ublíží především Jolaně. Hořké slzy dnes bude polykat také Magda, která se opět pohádá s Prokopem.

Luďkovo unáhlené rozhodnutí rozbrečí Jolanu

Blanka je po včerejšku zmatená z Luďkova výstupu, takže když svého bývalého zahlédne, jak jde do hospody, rozhodne se ho následovat. Tam mu oznámí, že by měl zavolat Kristýně, která se teď o něj kvůli Juliiným směšným varováním o infarktu a mrtvici přehnaně bojí. Luděk se hned začne litovat, že zklamal nejen jako manžel, ale i jako táta. Pak se Blance omluví za to, jak na ni včera nastoupil, a když se ujistí, že ona o Vandině situaci vážně nic netuší, všechno jí prozradí. Připadá si jako hlupák, že se nechal tak dlouho obelhávat.

Kristýna se kvůli Julii bojí o tátu.
Kristýna se kvůli Julii bojí o tátu. | Zdroj: TV Nova

Nemá nejmenší chuť dávat své proradné ženě další šanci. Proto když do hospody dorazí Jolana, aby se ještě pokusila dceru obhájit a vše dovysvětlit, rychle ji zarazí proudem nepříjemných slov. Oznámí jí, že si Vandino číslo zablokoval – jak u sebe, tak na komoře, kde už Vanda samozřejmě nepracuje. Navíc jí co nejdříve hodlá poslat rozvodové papíry, a jestli je podepíše v Rakousku nebo až po návratu do Česka, to je mu upřímně jedno. Pak do sebe kopne panáka a odejde dřív, než se ho někdo pokusí zastavit. Bezradná Jolana se rozpláče před očima Marie a Blanky, které jsou Luďkovým odměřeným přístupem upřímně zaskočené.

Doma se Blanka s celým tím šíleným zážitkem svěří Evženovi a Kristýně, což ovšem nebyl nejchytřejší nápad. Kristýna se totiž jednoznačně postaví na stranu táty. Zklame ji poznání, že mu všichni jeho blízcí dlouhodobě lhali. Vanda ho podvedla a Jolana s Marií ji kryly. Jak něco takového mohla babička udělat? Blanka a Evžen se marně snaží hájit Marii, Jolanu a vlastně i Vandu. Kristýna ví své – v téhle toxické rodině si všichni neustále lžou.

Prokop si myslí, že z něj Magda chtěla mít druhého Mirka

Prokop oznámí Magdě, že si odpoledne přijde pro nějaké věci, což ona vezme jako znamení, že je mezi nimi skutečně konec. Jako obvykle si na své problémy postěžuje Ireně, která nešikovně zmíní, že se k sobě tak rozdílné povahy možná vůbec nehodí. Vědomí, že je to nejspíš pravda, Magdu dožene k slzám.

Později se Prokop zastaví pro zmíněné věci a Magda se znovu pokusí jejich problém jasně pojmenovat, aby přece jenom našli nějaké lepší řešení. Stejně jako všechny předchozí diskuze však i tahle skončí nevyhnutelnou hádkou. Prokop připustí, že měl často pocit, že se ho Magda snaží převychovat, aby byl víc jako Mirek. Když to ona prohlásí za naprostý nesmysl, jen ho ještě víc popudí. Jak si může dovolit označit jeho pocity za nesmyslné? Vadí mu, že nikdy nic nebylo po jeho, ale Magda vzápětí vyhrkne, že je to celé asi trošičku jinak. Co když Prokop ve skutečnosti chce být jako Mirek? Miloval někdy Magdu doopravdy, nebo prostě jenom toužil mít to, co patřilo k Mirkovi?

Zdroj článku:
  • Autorský text