Kate Winslet se šarmem bezdomovce se plácá mezi osobními problémy a kariérou

Kate Winslet se šarmem bezdomovce se plácá mezi osobními problémy a kariérou
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Sherlock Holmes vznikl v roce 1887 a dodnes se točí další spin-offy. Je tedy jasné, že dobré detektivní příběhy jsou nadčasové a nesmrtelné. Seriál Mare of Easttown není jen příběh o ženě v roli detektiva, ale je to příběh o ztrátě, mateřství a životě v komunitě.

Kate Winslet vytvořila pro kriminální sérii HBO Mare z Easttownu roli vyčerpané detektivky, která pátrá po pohřešovaných mladých ženách.

Jde o další povedenou sérii a Kate Winslet opět předvádí, že nesbírá ocenění jen kvůli hezké tváři, ale má talentu na rozdávání. Jako Mare Sheehan, která žije v domě s matkou, dcerou a vnoučetem, je také úspěšnou policistkou na malém městě, kde vyrostla a kde dělal policistu i její otec.

Z mladé dívky, která byla kdysi hrdinkou středoškolského basketbalového týmu, se stala žena, která se musela vyrovnat se sebevraždou svého syna, postarat se o jeho dítě, protože snacha byla závislá na heroinu, vyrovnat se s rozpadem manželství a také se zmizením mladé ženy, jejíž případ nedokázala objasnit.

Přestože je talentovanou a poctivou policistkou, právě nevyřešené zmizení mladé dívky ji v očích některých lidí dělá neschopnou. Ona sama cítí v sobě vinu i hněv a tato kombinace ji nutí dělat i neuvážená rozhodnutí, která jí způsobují problémy.

Mare není jedinou tragickou postavou příběhu a spolu s ní sérií kráčí matka zmizelé dívky, která bojuje s rakovinou, kněz s temným tajemstvím nebo její nejlepší kamarádka, která žije ve zdánlivě harmonickém manželství.

Seriál řadící se do kriminálního dramatu vypráví příběhy obyčejných lidí, kterým se nevyhýbají i situace jako cizoložství, bití, únosy, znásilnění a vraždy.

Aby nebyl život pro Mare úplně depresivní, tak alespoň řeší dvoření mladého detektiva (Evan Peters) a učitele psaní (Guy Pearce), který stejně jako Mare už zažil lepší časy.

První série byla velice úspěšná, divák se dočkal srdcervoucího přiznání, odhalení záhady a také hlavní hrdinka se začala vyrovnávat s událostmi, které ji potkaly, a o kterých dlouho nedokázala ani mluvit. Není divu, že se diváci dožadují pokračování. To je ovšem závislé na tom, zda tvůrci najdou dostatečně silné téma, které by tvořilo základ druhé řady. Ke své postavě by se ráda vrátila i Kate Winslet.

Zdroj článku: