Bojiště Země: Sága roku 3000: Film, který získal samá nejhorší ocenění

Bojiště Země: Sága roku 3000: Film, který získal samá nejhorší ocenění
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Příběh filmu se datuje do roku 3000, kdy planetě Zemi vládnou Psychloni, kteří chtějí získat všechno nerostné bohatství ze Země. Jedna polovina lidstva jsou nevolníky Psychlonů - a ta druhá polovina žije v primitivních kmenech.

Jejich vzpomínky na invazi byly vymazány, a tak mezi nimi kolují pouze pověry a strach. Hlavním hrdinou je Jonnie, kterému se podařilo s několika dalšími přežít a ukrýt. Nakonec je chycen a má sloužit jako laboratorní otrok. Podaří se mu z klece dostat? Vrátí se zase na planetu Země život?

Film získal všemožná nejhorší ocenění

Jedním z producentů filmu je herec John Travolta, který si zahrál i hlavní roli. Ten před natáčením všude prohlašoval, že právě tento snímek je „největší sci-fi film všech dob“. Dokonce ho přirovnal k filmu Pulp Fiction. Po uvedení do kin se film ocitl na 2. místě v žebříčku nejhorších filmů všech dob, sestaveném čtenáři časopisu Empire. Také získal cenu Zlatá malina v 7 kategoriích, čímž se vyrovnal filmu Showgirls z roku 1995. V roce 2005 se k četným negativním oceněním přidala další Zlatá malina, a to za nejhorší film za posledních 25 let.

Studio Franchise Pictures zbankrotovalo kvůli podvodu

Na studio Franchise Pictures byla podána žaloba investorem filmu kvůli podvodu. Studio tvrdilo, že rozpočet filmu byl 75 milionů amerických dolarů, jenomže ve skutečnosti činil 44 milionů dolarů. Soud studio prohrálo, navíc muselo investorovi Intertainment vyplatit částku 121,7 milionů dolarů za způsobenou škodu. Tento krok byl tím posledním - a studio zbankrotovalo.

Travolta přišel o spoustu peněz

John Travolta za svůj herecký výkon dostal honorář 10 milionů dolarů. Pokud by však film v kinech uspěl, mohl získat dalších 15 milionů dolarů. To se ale nestalo.