Dnes v Ulici: Luděk trvá na stáži, Evžen dělá steaky ze pštrosů a Karla je podle Věrky těhotná

Dnes v Ulici: Luděk trvá na stáži, Evžen dělá steaky ze pštrosů a Karla je podle Věrky těhotná
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Adam dosud oficiálně nezrušil účast na stáži, a tak má Luděk důvod doufat, že si to ještě rozmyslí. Pro jistotu ale chce, aby zasáhla Jarka. Evžen mezitím připraví rodince nevšední večeři. Vanda se bojí přiznat ke dluhům a Věrka si na základě jistých náznaků usmyslí, že Karla čeká dítě.

Luděk si nedá pokoj. Na Adama chce jít přes Jarku

Luděk se dnes objeví v Blančině ordinaci s jediným cílem – přesvědčit bývalou manželku, aby promluvila s Jarkou a přiměla ji zapůsobit na Adama. Na tu svou křepelku synek určitě dá. Ostatně, Jarka si stejně jako Luděk a Blanka myslí, že Adam by měl na stáž odletět a využít skvělé příležitosti. Jenomže on je palice dubová a nechce si své rozhodnutí nechat vymluvit. Na druhou stranu je pravda, že na univerzitu ještě nenapsal a účast na stáži definitivně nezrušil, a tak Luděk nadále chová křehkou naději, že mladík dostane rozum.

Večer, právě když Evžen s velkou parádou naservíruje rodině pštrosí steaky, přijde Adamovi zpráva od Jarky, v níž ho žádá, aby se sešli a v klidu si promluvili. Ach jo, konečně si Adam najde báječnou přítelkyni, a vleze mu do toho stáž!

Luděk má svou hlavu, ale Adam taky
Luděk má svou hlavu, ale Adam taky | Zdroj: TV Nova

Zbabělá Vanda odmítá přiznat pravdu

Jolana požádá Vandu, aby se Luďkovi ke všemu co nejdříve přiznala. Dcera ale její návrh rezolutně odmítne. Moc dobře ví, co by následovalo. Vždyť Luděk vykázal vlastního syna ze svatby jen proto, že odmítl odletět na stáž, kterou mu domluvil. Jak by asi reagoval, kdyby se dozvěděl o Vandiných příšerných dluzích? Celou svatbu by bez váhání zrušil. Jolana věří, že pokud Luděk svou snoubenku opravdu miluje, časem jí odpustí, ale Vanda nehodlá nic riskovat. Sice se bojí, že by jí lichvář mohl ublížit, ale u Luďka pomoc rozhodně hledat nebude.

Věrka si jako vždy začne vykládat věci po svém

Paní Marečková dospěje k závěru, že Karla je těhotná. Dovede ji k tomu hned několik slibných indicií. Nejdřív u mladých doma objeví těhotenské vitaminy. Netuší přitom, že jsou v krabici s dalšími starými léky na vyhození. Její teorii potvrdí ještě jedna věc, a sice že minulé úterý hlídala děti, zatímco Kryštof a Karla museli společně „na úřad“. Dnes, opět v úterý, zase hlídá a oni spolu někam odejdou. Kam jinam by chodili takhle ve dvou než k doktorovi? Později je zahlédne z okna, když se vracejí. Jelikož se ani jeden z nich netváří nadšeně, Věrku napadne, že by těhotenství mohlo být rizikové, a proto o něm zatím nechtějí mluvit.

Zdroj článku:
  • Autorský text