Zuzana Vejvodová z Ulice slaví dnes narozeniny. Kolikáté myslíte, že oslaví?

Zuzana Vejvodová z Ulice slaví dnes narozeniny. Kolikáté myslíte, že oslaví?
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Zdá se to skoro neuvěřitelné, ale oblíbená Libuška Nekonečná (alias herečka Zuzana Vejvodová) z nekonečného seriálu TV Nova Ulice oslaví 19. září své 42. narozeniny. Přitom pořád vypadá skvěle, a i dál úspěšně hraje – i když v Ulici už dávno ne.

Některé seriálové postavy jsou jen epizodní, zato jiné sledujeme v každém díle a čekáme, kam je osud zase zavane a co nového se u nich stane. Takovou stálicí, kterou milovali diváci i divačky, byla bezesporu postava Libušky Nekonečné, která se v taktéž nekonečné Ulici objevovala s železnou pravidelností několik let. Když se v lednu 2015 ukázalo, že herečka končí, byl to pro většinu z nás pořádný šok.

Vynucený konec

Některé herečky v seriálech končí kvůli svému těhotenství, jiní herci dostanou lepší nabídku od konkurenční televize, další odcházejí, protože třeba nesouhlasí s vývojem seriálu a posunem své role jinam, než chtěli. V případě Zuzany Vejvodové se ale nestalo nic z toho – jak v seriálu, tak na place z ní vždy čišela pozitivní energie, byla milá, vstřícná a byla zosobněním „hodné holky“. Tak proč najednou ten překvapivý konec?

Postavu Libušky potkalo to, co mnoho jiných charakterů – její příběh dospěl do fáze, kdy nějakým způsobem zajímavě skončil. A kdyby se uměle natahoval dál a dál, už by to byla spíš tuctovka a diváci by byli zklamaní. Takže Libuška opustila seriál stylově v jeho 2000. díle, a to proto, že zkrátka její dlouhý příběh skončil a uzavřel se přesně tak, jak scenáristé původně zamýšleli. Každý další díl už by pro ni byl nadbytečným.

Herečka Zuzana Vejvodová, Zdroj: Pavel Gwužď / Nextfoto

Život jde dál

Role v nekonečném seriálu sice značí jistotu stabilního výdělku, ale po nějakém čase už to pro herce začíná být určitý stereotyp. Proto Vejvodová po čase přiznala, že byla vlastně ráda, že skončila, protože jí to dalo šanci začít pracovat na něčem jiném a tato změna jí velmi prospěla. Ostatně, vzápětí po odchodu z Ulice se ostříhala a obarvila si vlasy, takže profesní změnu vzala velmi vážně. A jak šel čas, začala se herečka soustředit také na rodinu. V lednu 2012 se jí narodil syn Jonášek, který zatím zůstává jejím jediným potomkem. Už zakrátko po porodu se znovu vrhla do práce a začala zase hrát.

Seriálová herečka

Naše oslavenkyně je především seriálovou herečkou. Za svou poměrně dlouhou kariéru sice už také pár filmů natočila, ale ty by se daly spočítat na prstech obou rukou. Zato seriálů má za sebou víc než dost. Asi prvním, kde diváky dokázala zaujmout a díky kterému začala dostávat další herecké nabídky, byl seriál Hraběnky.

Od té doby jsme ji mohli vidět například v Nevinných lžích, Přístavu, Případech 1. oddělení, Specialistech, Policii Modrava nebo Anatomii života.

Zdroje článku: