Dnes v Ulici: Soudce dál živí obnovený kontakt se svým synem častějšími návštěvami, které Gábině brzy nebudou po chuti

Dnes v Ulici: Soudce dál živí obnovený kontakt se svým synem častějšími návštěvami, které Gábině brzy nebudou po chuti
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Zdálo se, že dvacet let bez kontaktu jen tak něco nezlomí. Přitom stačilo ty dva trošku popostrčit a už mají témata k častějšímu setkávání. Kdyby však Gábina tušila, jaký Jirkův otec ve skutečnosti je, nejspíš by se do seznamování s ním tak nehrnula.

Zamrazená vajíčka nejsou jedinou Gábininou starostí

Gábina je v Ulici dlouhodobou postavou. Na svou dějovou linku dokázala herečka krásně navázat i po své mateřské pauze. Coby Gábina Pumrová, již brzy Hermanová, v Ulici otevřela (a zdá se, že ještě otevře) hodně témat. Dnes bude řešit cenu za svá zamrazená vajíčka. Jak dlouho je bude ještě držet? Tuhle otázku na tělo jí položÍ Veronika, která se s ničím moc nepáře. Gábina neví, snad do čtyřicítky? Mít tuhle možnost v záloze jí zkrátka vyhovuje nehledě na to, kolik stojí. Pravda, svou poznámku o vysoké ceně si mohla odpustit. To však ještě nevěděla, že bude Jirka její zamrazená vajíčka brát jako společnou investici a zacvaká polovinu nákladů.

Soudci stačila chvilka a už se šťourá v životě svého syna

Že by byl soudce od toho, aby soudil? Samozřejmě, ale v pracovní sféře. V soukromí by se coby táta měl chovat  více lidsky. Tam jeho vytahování se uměním a smyslem pro výběr skvostného vína jaksi nezabere. Nebo ano? Gábině dříve nebo později poleze na nervy. Pravdou je, že mírné nesympatie Gábina k soudci cítí už teď, a to ještě nebyla svatba. Jenže on je vážně přesně takový, jak jí Jirka referoval. Manipuluje, šťourá, vysmívá se, nic mu není dost dobré.

Rozpustnou kávu si nechá ujít, poznámky na Šimona ne

Zatímco za posledních dvacet let si soudce Jiří Herman cestu do Prahy neudělal, teď je tam i několikrát týdně. Za vše aby Gábina děkovala své mámě, která kontakt s ním iniciovala. Původně byl Jirka proti. Teď se však jeho názor změnil. Mít tátu je fajn. Jejich schůzky jsou stále častější a nejedná se pouze o tenis. Už podruhé za svou krátkou známost s Jirkovou rodinou je u nich doma. Tam si odpustí šálek rozpustné kávy, na co si však chuť zajít nenechá, tak to je šťourání do Šimona. Už teď by měl podle něj přemýšlet o své budoucnosti. A k Jirkovi má ještě více osobnější poznámky. Přímo se ptá, jak dokázal přijmout nevlastní dítě. Krev je krev. To Jirku popudí, ale zná svého tátu a dobře ví, že v mezilidských vztazích nikdy neválel.

Gábina se znovu ujistí, že je Jirka skvělý chlap

Někdy se ženám nepoštěstí, aby se jejich manžel či partner k vlastnímu dítěti choval ukázkově a byl jim podporou. Gábina to štěstí má, a to Jirka není ještě ani manžel a Šimon není jeho. Jejího Šimona bere jako vlastního, a to se s ním dost natrápil. To Gábině samozřejmě imponuje. Aby ne!

Zdroj článku:
  • Autorský text