Dnes v Ulici: Gábina konečně pochopí, proč Jirka s tátou nemluvil dvacet let, a Šimon se ve škole popere

Dnes v Ulici: Gábina konečně pochopí, proč Jirka s tátou nemluvil dvacet let, a Šimon se ve škole popere
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Doteď byl Jirka za exota, když svého tátu zatajoval a nechtěl s ním navazovat kontakt. Gábininou rodinou byl prakticky donucený se s ním setkat. Ale jakmile má Gábina Jirkova tátu u sebe v kuchyni, karty se otáčejí. Gábina už chápe...

Šimon se pere nehledě na svou zlepšenou reputaci

Už dávno není Šimon ve škole za padoucha. Za toho kluka se zbraní. A je znát, že v této vyčištěné atmosféře se mu dýchá o dost lépe. Také doma je klid. Tak proč riskuje další malér, když se s Kolďasem sveze na podlahu a bijí se hlava nehlava? Dělá to pro tisícovku, kterou mu kamarád dluží. Zdá se, že ji od něj už nikdy nedostane. Celá věc ho neuvěřitelně štve. Měl za to, že v Kolďasovi je více, než co o něm říká jeho okolí. Většina učitelů i studentů jej má za problémového kluka. A on vážně takový je. Jeho chování je hodně přes čáru. Takhle by se k sobě kamarádi chovat neměli. Šimon si teď navíc dává pozor na to, do čeho se zaplete. Když tedy vidí Kolďase, jak prodává ostatním studentům žvýkací tabák, nehodlá s tím nic mít.

Soudce svou neomaleností vymete domácí pohodu, kterou Gábina pečlivě přichystala

Doteď o soudci Gábina smýšlela jen v dobrém a Jirku do kontaktu s otcem prakticky nutila. Pomohl jí získat Kratochvílovy peníze. Jeho kamarád jí sice poslal fakturu za sedm tisíc, ačkoliv měla být služba zdarma, ale co už. Lepší zaplatit sedmičku, než přijít o třicet tisíc. Gábina tím soudce nechce zatěžovat, ačkoliv na to má Veronika i Jirka jiný názor. Ostatně pro to u večeře nebyla ani vhodná příležitost. Soudce konečně odhalil svou pravou tvář. Takovou, o které mluvil Jirka. Jeho slova se mění v jed. Nic mu není po chuti. Dokonce ani neochutná večeři, se kterou Gábina ztrácela čas. A to není všechno. Nesouhlasí ani s výběrem vína a nemístné poznámky má také na Gábinin byt. Gábina je v rozpacích. Kupodivu Jirka, který svého tátu zná, přesně tohle čekal. Tak přece jen se nezměnil.

Hřeb večera nastane, když soudce zmíní Šimonovu šikanu

Korunu tomu nasadí Gábina, která mohla nechat Šimona, aby se šel učit do pokoje. Ale ona ne. Bůhvíproč trvá na tom, aby si i Šimon, který se zjeví ve dveřích, přisedl ke stolu. Ten tak z donucení učiní. U stolu však sedí v kapuci, což je Gábině trapné. Když mu ji stahuje, vidí šrám z rvačky ve škole. A přestože mají doma vzácnou návštěvu, rozhodne se to hysterická Gábina řešit. Možná si za to, jak večer nakonec dopadl, může sama. Proč nepočkala, až se soudce odporoučí? Ušetřila by si tím jeho další rýpavé poznámky. A předešla by hádce s Jirkou, která následovala bezprostředně potom. Zdá se, že soudce Jiří Herman už žádné další pozvání na rodinnou večeři nedostane.

Zdroj článku:
  • Autorský text