Úspěšnou herečkou, spisovatelkou i návrhářkou: Jak se Vlastina Svátková stala hvězdou?

Úspěšnou herečkou, spisovatelkou i návrhářkou: Jak se Vlastina Svátková stala hvězdou?
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Sympatická herečka Vlastina Svátková „zdomácněla“ i v českých projektech, ač pochází ze Slovenska. Kromě herectví je také úspěšnou spisovatelkou. Jak se tahle plavovlasá Slovenka stala úspěšnou herečkou?

Začátky v redakci

Vlastina Svátková se narodila 9. března 1982 ve slovenské Myjavě do československé rodiny. Od raného věku tíhla k umění, chodila do dramatického kroužku a navštěvovala ZUŠ, kde se učila hrát na kavír.

Formální vzdělávání však započala na gymnáziu. Poté vystudovala pedagogiku a masmediální komunikaci.

Svou kariéru zahájila v magazínu Elle, kde se živila jako redaktorka. Fotogenická tvář ji předurčila pro koketování s modelingem. Zkušenosti s herectvím začala sbírat v reklamách.

Významnější hereckou příležitostí se pro sympatickou blondýnku stala bondovka Casino Royale. Drobnou roli dostala také v seriálu První republika. Všimnout si jí diváci stejně tak mohli v televizním cyklu Nevinné lži.

Manželkou gangstera

Před kamerou se pak dále prosadila především ve snímcích Ganster Ka a Ganster Ka: Afričan. Zahrála si v nich manželku hlavního hrdiny. Radima Kraviece ztvárnil Hynek Čermák.

Hlavní roli si pak zahrála ve snímku Můj příběh, který vznikl na motivy knihy Zory Castillo. Vypráví o baletce Elizabeth, která se kvůli toxickému vztahu vzdá svého snu, málem přijde i o život, ale musí znovu najít sílu žít.

Pro Vlastinu Svátkovou šlo o mimořádně osobní projekt, neboť její kniha Prostor pro duši popisuje podobný příběh. Tehdy šlo už o její třetí knihu. Posledním literárním počinem je Najdeš mě ve tmě. I ta pojednává o autorčiných osobních zkušenostech, týká se hlavně vztahů.

Kromě herecké a spisovatelské kariéry společně s kolegyní Zuzanou Šulajovou navrhuje autorské šperky a aktivně se angažuje v osvětových projektech zabývajících se poruchami příjmu potravy. Sama si v minulosti prošla bulimií.

Zdroje: