Kdo je Eddie Rambousek z Ulice, čí život nejvíc ovlivnil a proč se po letech vrací

Kdo je Eddie Rambousek z Ulice, čí život nejvíc ovlivnil a proč se po letech vrací
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Ulice, její štáb a herci si dopřávají zaslouženou prázdninovou pauzu. Nabízí se tak prostor spekulovat, co nabídne nová, devatenáctá sezóna. Už víme, že se můžeme těšit na návrat sympaťáka Eddieho, jehož jsme v seriálu vídali od roku 2010. Připomeňme si, kdo to byl a jakými zkouškami prošel.

Eddieho „vyhulené“ začátky v seriálu

Když se Eduard Rambousek (Jiří Panzner) poprvé objevil v Ulici jako spolužák Terezy Jordánové (Patricie Pagáčová) a jejího tehdejšího přítele Vojty Kalicha (Petr Buchta), nikdo by asi na první pohled nehádal, že je to inteligentní, sečtělý mladík.

Vysokoškolským studiem totiž tak trochu proplouval, tvářil se nevzrušeně, působil spíše dojmem hlupáka s vyhuleným mozkem. Kouření trávy, image pankáče a bydlení v polorozpadlé ruině, která neměla daleko ke squatu, tím vším se vyznačoval pohodář Eddie, anarchista z přesvědčení, jenž neuznával autority a dělal si na věci vlastní názor. S chutí a nahlas vykřikoval, co si myslí, a tím se často dostával do křížku s policií.

Eddie s kamarádem Matějem
Eddie s kamarádem Matějem | Zdroj: TV Nova

Jeho první velkou láskou byla Adriana

Přestože Eddie studoval na pedagogické fakultě, nikdy se netoužil stát učitelem. Byl nenáročný, vystačil s trochou peněz, kterou si vydělal prostřednictvím brigád – nejraději někde ve skladu. Neměl žádné vyšší cíle, dokud nepotkal Adrianu (Šárka Krausová), vnučku Vlastimila Peška (Rudolf Hrušínský mladší) a dceru Evžena Šmýda (Martin Finger).

Právě Eddie tenkrát pomohl Adrianě při hledání táty a koneckonců i s tím dát alkoholika Evžena znovu dohromady. Byl své přítelkyni oporou, když jí zemřela matka a později také po jejím pokusu o sebevraždu, přestože tehdy už spolu vlastně nechodili. Eddie se docela změnil, začal se lépe oblékat a našel si práci v realitní kanceláři Drbohlav. Ačkoli s Adrianou měli před svatbou, nevzali se kvůli jeho prozrazené nevěře s kolegyní Zorou Kruntorádovou (Zuzana Stavná).

S Adrianou se měli brát.
S Adrianou se měli brát. | Zdroj: TV Nova

Eddie odjel do Barcelony, ale zastesklo se mu po domově

Eddie se následně zamiloval do Magdy Procházkové (Veronika Čermák Macková), bývalé spolužačky z fakulty. Jejich vztah ale zahrnoval ještě třetího člověka, Magdinu nemocnou maminku Zdenku (Yvetta Blanarovičová), jíž Magda dávala vždycky přednost. Eddie chápal, že si chce mámu užít, dokud jim ještě zbývá nějaký společný čas. Postupně toho ale na něj začalo být až příliš. Přestože se s Magdou milovali, cítili, že si navzájem ubližují, a tak se rozhodli jít od sebe.

Eddie s úlevou přijal Matějovu pracovní nabídku v Barceloně. S Ulicí se rozloučil na jaře 2020 a odjel vstříc novým zkušenostem, zatímco Magda se oklepala a dostala do milostného trojúhelníku s Prokopem a Mirkem. Teď se ovšem Eddie, po více než třech letech strávených ve Španělsku, vrací do Čech.

„Eddieho návratem do Ulice jsme chtěli udělat radost všem fanouškům seriálu, kteří si o něj po celou dobu psali. Hlavně divačky ho v seriálu docela postrádaly. Některé z nich ho dokonce stále vidí po boku Magdy. Podle nich byli před lety ti dva krásný pár. Co na to říct? Třeba ať se těší na nové díly a nechají se překvapit, jak právě Eddieho návrat zasáhne do děje,“ prozradila kreativní producentka Silvia Klasová.

Zdroje článku:
  • Tisková zpráva TV Nova,
  • Autorský text