Jana a Viktor: Love story, kterou napsal sám život

Jana a Viktor: Love story, kterou napsal sám život
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Není to v showbyznysu úplně běžné, aby toho studentská láska vydržela tolik, co manželství Viktora a Jany Preissových. Jana Preissová je známá především jako filmová maminka zlobivého Vaška v komediích Jak vytrhnout velrybě stoličku a Jak dostat tatínka do polepšovny.

V televizi už ji moc často nevídáme, ale rozhodně stojí za připomenutí malá role Anny ve filmu Rozmarné léto, kde si zahrála po boku Rudolfa Hrušínského. V mládí vytvořila celou řadu rolí v televizních projektech, ale jak plynul čas, už se jí před kamery moc nechtělo. Poslední větší roli vytvořila v seriálu Dobrá čtvrť v letech 2005–2008.

Krásná herečka však nikdy nebrala herectví jako prioritu a na první místo stavěla vždy rodinu. Možná proto je se svým mužem Viktorem už přes padesát let. Poznali se už na škole, kdy oba studovali DAMU a pro Viktora to byla láska na první pohled. On prý ji dokonce miloval dříve, než ji spatřil. Mělo ho zaujmout její jméno Jana Drchalová. V jednom starším televizním pořadu herec popisoval, jak viděl Janu stát na schodech. Už tehdy věděl, že ta krásná dívka bude jeho. Nejspíš ale netušil, že to bude na celý život.

Jejich začátky byly spíše dobrodružné, protože vlastně nic neměli a první roky žili na špagetách, které byly levné a syté. I svatba na Novoměstské radnici byla skromná, jen s rodinou a několika kamarády.

Jana si v dětství moc mateřské lásky neužila. Viktor byl dokonce po rozvodu rodičů v dětském domově. Pro oba bylo manželství novým začátkem a chtěli vytvořit pevnou rodinu. Jana svou kariéru upozadila a mnohem důležitější pro ni byla péče o manžela a později o dva syny. Manžel jí to ale moc neulehčil.

Jana Preissová a Viktor Preiss. Zdroj: Pavel Gwužď / Nextfoto

Viktor Preiss byl vždy velice elegantní muž s podmanivým hlasem a o ženy neměl nouzi. A přestože byl zastáncem rodinného života, pokušení pro něj bylo příliš silné a jedna z jeho aférek nezůstala bez následků. Tajemství se záletníkovi před médii dařilo tajit dvacet let, než se objevila jeho dcera, která vyrostla v Německu.

V době, kdy se o nemanželskou dceru zajímala média, však už Jana dávno o dobrodružství svého manžela věděla, takže to pro ni nebylo žádné skandální odhalení. Manžel se sám přiznal a asi mu bylo odpuštěno.

Nebyl to však jediný problém, kterému spolu museli čelit. O alkoholismu a depresích jejich syna Martina se toho napsalo už hodně. Jeho závislost na lécích a alkoholu ho dohnala až k pokusu o sebevraždu.

Zdroje článku:
  • Nostalgie,
  • ČSFD,
  • autorský článek