Bojí se psů a magazíny mu chodí na jméno „Bong”. Co ještě nevíte o Chandlerovi z Přátel

Bojí se psů a magazíny mu chodí na jméno „Bong”. Co ještě nevíte o Chandlerovi z Přátel
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Jedna z nejoblíbenějších postav slavné šestice přátel. Jméno Chandler se po odvysílání seriálů stalo velmi populární a rozšířily se řady jeho nositelů. Matthew Perry nebyl pouze představitelem, ale také spoluautorem. Tvůrci jej zvali k tvorbě scénáře, Perry tak vymyslel mnoho Chandlerových vtipů.

Chandler jako hercovo alter ego 

Mezi Perrym a jeho životní rolí najdeme mnoho podobností. Nejenom, že on i jeho charakter mají rozvedené rodiče, ale sdílí také pověstnou nervozitu v přítomnosti žen. Mimo jiné i ona byla scénáristy vytvořena právě po vzoru herce. Nebýt Perryho, Chandler by zřejmě nebyl tím správným komediantem. K tomu nebylo daleko – nadějnými kandidáty na konkurzu pro roli byli John Favreau (později si zahrál v 3. sérii Moničina přítele Peta) nebo Jon Cryer (Dva a půl chlapa). Na počátku navíc měly být hlavní role pouze čtyři, dvojice Chandler a Pheobe měla být pouze podpůrná. Naštěstí se tvůrce podařilo přesvědčit, že i tyto dvě osobnosti mají co nabídnout. 

Čtěte také: Sukničkář Joey Tribbiani z Přátel: Jak moc je herec ve svém životě věrný seriálové roli

Mysleli, že je gay 

Až do 4. série mělo mnoho diváků za to, že Chandler cítí náklonnost spíše k mužům. I jeho kolegyně Lisa Kudrow (Pheobe) si to myslela. Přestože seriál byl otevřen LGBT tématům (například lesbický vztah bývalé manželky Rosse), tvůrci vyvrátili, že by kdykoli zamýšleli jeho orientaci jako homosexuální. Když v Londýně Chandler strávil noc s Monicou, mělo jít pouze o jednu noc, sami diváci si ale vynutili pokračování jejich vztahu. Vzali se, měli spolu děti a koupili dům. Docela dobré na někoho, jehož prostřední jméno je Muriel. 

Čtěte také: Rachel z Přátel: Z nejisté kariéry nejlépe placenou herečkou

Zádaha jeho povolání 

Ze všech přátel byl Chandler tím nejlépe placeným. Nikdo ale nevěděl, co vlastně dělá. Monica s Rachel kvůli tomu ve 4. sérii prohrály byt a musely se přestěhovat místo chlapců. Pracoval jako specialista na statistickou analýzu a rekonfiguraci dat. Později se rozhodl, že by měl konečně najít práci, která ho bude naplňovat. Udělal si kariérní test a vyšlo mu přesně to povolání, které léta vykonává. Ale co že to vlastně dělá? 

Čtěte také: Přátelé: největší seriálové záhady, které doprovázejí legendární šestici

Nejlepší momenty středoškolského třídního klauna 

„Až do pětadvaceti jsem si myslel, že jediná reakce na 'Miluju tě' je 'Táhni!'“

„Je se mnou sranda, že jo? Ale co vy víte, jste dveře. Vy máte rády jen 'Ťuk Ťuk' vtipy.”

„Jemenská 15, Jemen.” 

Ross se rozhoduje mezi dvěma dívkami: „Proboha! Dvě ženský mě milujou, obě jsou skvělý a sexy... Padesátidolarovky se mi nevejdou do peněženky a mý diamantový boty mě tlačí!”