Výměna manželek (11): Michal svému desetiměsíčnímu synovi předžvýkává „buřtguláš“ z kuřecího separátu

Výměna manželek (11): Michal svému desetiměsíčnímu synovi předžvýkává „buřtguláš“ z kuřecího separátu
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Hlavní cenu za hloupost určitě získal přítel Michal z Jirkova. Nepotkáte každý den takového hlupáka, který si zaslepeně myslí, že všechno umí, všechno zná a dělá dobře. A přesto na světě existuje žena, která ho bezmezně miluje a je pro ni tím nejúžasnějším člověkem na světě.

Lucie (39) a manžel Michal (41) vychovávají tříletého Pepíčka. V domácnosti žije ještě šestnáctiletý Dan, který ale nenašel způsob, jak se svým nevlastním otcem komunikovat, a tak je většinu času venku nebo zavřený ve svém pokoji.

Lucie je na mateřské dovolené a stěžuje si, že je celá domácnost na ní a nikdo její péči neoceňuje. Od výměny si slibuje nový přístup manžela, protože od narození Pepíčka se jejich vztah změnil a komunikace vázne. Žijí tak vedle sebe, ale ne spolu. I Michal má stejně jako jeho žena pocit, že jeho péče o rodinu není doceněná.

Irena (30) a přítel Michal (32) vychovávají desetiměsíčního Míšu a osmiletého Tomáše, který je z Irenina předchozího vztahu. Oba mají ještě další dvě děti, ty ale žijí s druhým z rodičů. Do Výměny manželek šli nejspíš pro peníze, protože oba tvrdí, že žádné problémy v soužití nemají.

Lucie je v nové domácnosti zaskočená především hodně nebezpečnou elektroinstalací, kdy ze zdí trčí dráty, zásuvky jsou většinou rozbité. To přijde Lucii pro domácnost s malými dětmi nebezpečné. Není spokojená ani s údržbou domácnosti, ale není to nic kritického.

Soužití začíná být problematické v okamžiku, kdy se Michal rozhodne, že se předvede před kamerou, jak je dokonalým otcem. Z jeho zmateného chování je ale evidentní, že to dělá poprvé. Sice ani netuší, kde má dítě oblečení nebo krém, ale ke koupání Irenu nepustí.

Jeho láska zachází tak daleko, že desetiměsíčnímu synovi předžvýkává jídlo. Vše dělá naprosto dokonale a nikdo mu nebude říkat, jak se má starat o své dítě.

Lucie se snaží mu poradit, ale Michal každý její pokus smete pod stůl. Je to jeho dítě a on ví všechno nejlépe. Dětskou přesnídávku mu dávat nebude, lepší je předžvýkaný guláš ze separátu, kde je tolik konzervantů, že i výrobce uvádí nevhodnost pro děti do tří let. V Michalově podání „tvrdohlavý jako mezek“ dostává naprosto jiný rozměr.

Ve druhé domácnosti se vede Ireně o něco lépe. Michal od Lucky je ochotný komunikovat, uznává, že tříletý Pepíček je rozmazlený a bude muset zakročit, aby mu malý vzbouřenec nepřerostl přes hlavu.

Kupodivu Irena dostala nápad vytáhnout celou rodinu ven a za pár hodin se jí podařilo to, co nezvládla Lucie za pět let. Dan začal komunikovat s nevlastním otcem.

Když Irena vypráví o svém Michalovi, vypadá to, že mluví o nějakém jiném Michalovi, než je ten, který se předvádí před kamerou. Ten by také jediným, komu experiment s výměnou partnerky nic nepřinesl, jak tvrdil.

 

Zdroj:

  • autorský článek
Zdroj článku:
  • autorský článek