Výměna manželek (10): Petra utíká před prolhaným šmírákem do hotelu a výměna je předčasně ukončena

Výměna manželek (10): Petra utíká před prolhaným šmírákem do hotelu a výměna je předčasně ukončena
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Občas si některá z vyměněných manželek „vylosuje“ domácnost, kde se prostě žít nedá. Právě takovou situaci musela řešit sympatická Petra (29). Bála se svého náhradního manžela a v bytě se necítila v bezpečí.

Petra je sympatická prodavačka s jedním dítětem, která donedávna žila pouze s dcerou Sárou u matky. Její vztah s Jardou (33) je poměrně čerstvý. Jarda se snaží usměrnit trochu výchovu rozmazlené Sáry, ale jinak vztah funguje s běžnými nedostatky, kdy si Jarda vždy musí prosadit svou pravdu. Petra není hádává, tak se raději při vznikajícím konfliktu stáhne. Mechanik Jarda si chce zkusit žít s jinou ženou, aby se ujistil, že si vybral svou partnerku dobře.

Oba si společný vztah a domácnost vlastně stále budují a poznávají i své stinné stránky, což jde až v okamžiku, kdy se vedle sebe lidé každý den ráno probouzí.

Druhá domácnost je tedy hodně „zvláštní“. Podivné je už to, že žijí v bytě, kde jim čtyři dny po výměně končí nájemní smlouva, nemají obstarané bydlení, nebalí věci. Eva (38) je zvyklá jednat na příkazy svého manžela Emanuella (41), který se vydává za manažera mezinárodní firmy. Emanuell se k bydlení nechtěl vyjadřovat. Dle jeho slov, až bude chtít, dá rozkaz a rodina se v blesku odstěhuje. Nejtěžší zřejmě bude odstěhovat ty šuplíky plné peněz, o kterých se Emanuell několikrát na kameru zmínil.

Právě kvůli neuvěřitelnému bohatství se údajně upocený manažer bál cizí osoby v bytě, a proto na několika místech instaloval kamery a chůvičky, aby měl Petru pod kontrolou. Ta se samozřejmě v bytě, kde objevila i pod svou postelí chůvičku, necítila dobře. Měla pocit, že ji někdo neustále sleduje. Nakonec se už bála i použít koupelnu.

Manažer Emanuell neváhal rozřezat gauč, aby jedno ze svých zařízení umístil dovnitř. Po nocích něco tajně kutil s nářadím, což vedlo Petru k domněnce, že rozšiřuje svůj sledovací systém. Po bytě se objevovaly nově natažené elektrické šňůry.

Manažer Emanuell měl údajně auto v servisu a každým dnem ho měl mít opravené, ale neměl. Petra tak musela devítiletou Barunku odvážet do školy tramvají a jízdenky si kupovala za své. I s nakupováním to bylo zvláštní, protože v lednici byly jogurty a kosti a Emanuell přece nebude chodit nakupovat, když je potřeba. To on si rozhodne, kdy a co nakoupí. Nebude přece Petru živit.

Povedenou manažerskou rodinu s věčně hysterickým Emanuellem doplňují dvě děti, které samozřejmě nemohou za to, kde žijí. Pobyt doma tráví s mobilními telefony, které prakticky nedají z ruky. Pětiletý kluk sice ještě pije z flašky s dudlíkem a chodí na nočník, ale ve videohrách by nejspíš porazil i lecjakého dospělého. To je jediná aktivita, kterou Emanuell s dětmi provozuje. Devítiletá Barunka, žákyně druhé třídy, nezačala svůj školní život nejšťastněji. Propadla hned v první třidě. Doma její školní příprava nikoho nezajímá. Podle Emanuella zdědila ty „nešťastné geny“ po matce a nemá smysl se s ní učit. Když si s ní sedla k učení Petra, Emanuell za řevu odinstalovat svůj herní systém a odkráčel si hrát jinam.

Petra už stupňující se napětí neunesla a šla přespávat do hotelu, kde se alespoň nemusela bát, že ji někdo sleduje. Emanuell ji zřejmě podle smlouvy nemohl přímo z bytu vykázat, ale v období sílící pandemie si pozval domů příbuzné, takže Petra i přes snahu přes den svou roli manželky plnit nakonec byla bezdomovec a chodila po městě.

Mimo kamery se toho muselo odehrát mnohem víc, když se produkce rozhodla výměnu ukončit.

V závěrečném posezení se opět potvrdilo to, že Emanuell prakticky ve všem lhal a jeho manželka Eva, která má ty „nešťastné geny“, ani nevěřila, že by její princ něco špatného mohl dělat. Nejspíš jen nikdo nepochopil jeho genialitu. A nakonec, když má ty šuplíky plné peněz, tak se s ním má přece jako v ráji.

 

Zdroj:

  • autorský text