Výměna manželek (9): Jak se žije v domácnosti s padesátikorunou na den

Výměna manželek (9): Jak se žije v domácnosti s padesátikorunou na den
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Nejnovější výměna dvojic v oblíbeném pořadu je hodně netradiční. V jednom z automobilů cestoval do nové rodiny Jakub (29). Jakub není zástupcem gay komunity, ale je to taťka na mateřské dovolené.

Jakub je doma na mateřské dovolené s dvojčaty. Jeho mladinká žena Tereza (20) to doma nezvládala, a tak dvojice zkusila tuto netradiční formu rodiny. V jejich případě to není klasický model, kdy se péče ujme otec, protože žena má lepší práci. Tereza je skladnice, a protože rodina bydlí v nájmu, jejich finanční situace je dost mizerná. Jak se později náhradní maminka Adriana (39) od dvacetileté Terezy dozvídá, hospodaří s padesátikorunou na den. To chce opravdu hodně odříkání, aby se do domácnosti koupilo alespoň to nejdůležitější.

Zkušená Adriana hned od začátku mladou Terezu „adoptovala“ a snažila se jí nenásilnou formou něco naučit. Tereza sice vzdorovala, protože ve dvaceti letech přece každý nejlépe ví, co a jak má dělat, ale když ji Adriana dokázala zajistit štědrý dar z nadace, i paličatá Tereza pochopila, že rady starší, a hlavně zkušenější ženy by mohla alespoň zčásti využít.

V druhé domácnosti se musel Zdeněk (47) trochu vzpamatovat z „nové manželky“, ale když zjistil, že Jakub zvládne domácnost, tak si tatíci rozuměli. Jakub si prožil trošku šikany, protože Adriana má čtyři děti zvyklé na kompletní servis, který vyžadovaly i od Jakuba. Jakub to statečně vydržel a když došlo ke změně režimu, velice rychle zapojil do domácích prací celou rodinu, včetně Zdeňka.  

Právě o to Adrianě šlo, aby si její rodina uvědomila, co všechno musí během dne pro ně udělat, aby si všichni v domácnosti mohli žít své pohodlné životy. Vděku se od nich nikdy nedočkala a pro všechny to byla naprostá samozřejmost, že se o ně stará. Jakub tak hlavně čtrnáctileté dceři vysvětlil, že je dost stará na to, aby v domácnosti pomohla. A nakonec to šlo a ani Zdeněk se smetáku nezalekl.

Takže žádné velké drama se nekonalo, ale oči vám zjihnou, nechte se překvapit.

 

Zdroj:

  • autorský článek 
Zdroj článku:
  • autorský článek