Výměna manželek: Návrat za Lucií, která se musela vypořádat nejen s domácností v rozkladu, ale i s opilcem Františkem

Výměna manželek: Návrat za Lucií, která se musela vypořádat nejen s domácností v rozkladu, ale i s opilcem Františkem
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Usměvavá a příjemná Lucie (25) si chtěla zkusit, jak se žije v jiné rodině. Sama svůj nápad na účast ve výměně nazvala sociálním experimentem. A to netušila, jak náročný pro ni pobyt v nefunkční domácnosti bude.

Lucie ve svém vztahu neřešila žádnou krizi a ani nutně nepotřebovala peníze. Jako mladá matka však byla často na pochybách, jestli dělá věci správně a zda je dobrou manželkou a matkou. Výměna ji tak měla ukázat jinou rodinu a dopřát jí možnost srovnání.

To, co našla v rodině, kde nahradila Simonu a musela přežívat s Františkem, rozhodně sociálním experimentem bylo, ale úplně jiným, než čekala.

V domácnosti byly tři děti a všude hromady oblečení, špinavého, čistého, ale neposkládaného. Paní domu Simona (28) nerada prala, ale když jsou doma tři děti, tak prádlo se občas přece jen vyprat musí.

Zanedbaná domácnost ale nebyl ten největší problém, se kterým se Lucie musela vypořádat. V domácnosti nebylo v pořádku vlastně nic a Lucie musela zatnout zuby, aby tam těch 10 dnů vydržela. František ji urážel a nedalo se s ním rozumně mluvit. Dny trávil v kotelně, kde pil s kumpány. Nebyl schopný udělat doma nic, nezajímaly ho děti.

A jak to vidí Lucka s odstupem času?

František je podle ní „netáhlo“ a Simona by s ním neměla ztrácet čas, protože jiný nebude. Navíc nezdravý vztah se na Simoně podepsal. Neměla lehké dětství a ani nechtěla mluvit o důvodu, proč skončila v dětském domově. A jak už to často bývá, dětství se na ní podepsalo a vztah s Františkem ji rozhodně trápení nezmírnil.

Lucie také zavzpomínala na to, jak si František půjčoval od malého Pepíka (9) telefon, který vždy zanechal plný porna, které Pepíček sám mazal. Lucka to s Františkem chtěla probrat a alespoň mu domluvit, aby obsah smazal, než telefon synovi vrátí. Už tak složitý vztah Františka a nevlastního syna Pepíčka tím ale spíš ještě zhoršila. František vše popřel a svedl to na Pepíčka, že si to na něj vymýšlí.

Lucie ale ví své. Když stlala Františkovi postel, Pepíčkův telefon jí vypadl a když se do něj podívala, byl plný porna. Jenže co mohla dělat.

Nakonec mise do cizí domácnosti splnila účel, mladá maminka se přesvědčila o tom, že má svou báječnou rodinu a za nic na světě by ji nevyměnila. Jen je jí líto devítiletého Pepíčka, který se musel svého otčíma dokonce ptát, když si chtěl vzít něco k jídlu.

Na chlapci bylo vidět, jak moc by chtěl, aby ho měl Františka rád, ten se ale rozhodl, že mu to v životě neusnadní.

 

Zdroj článku: