Výměna manželek 4. díl aneb jak se žije s alkoholikem

Výměna manželek 4. díl aneb jak se žije s alkoholikem
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Nový díl Výměny manželek, který se objeví na Nově 5. ledna nepatří k těm, které přináší extrémy, ale problém alkoholismu je v rodině časovanou bombou, a to i v případě, že se zainteresovaní dospělí tváří, že je tento stav normální a v lokalitě obvyklý.

 

Zdroj: TV Nova

Maminka Romana (26) má doma 1 čtyřleté dítě a psa. Žije v Karlových Varech v moderním domě a jen si přeje, aby si jí její partner Ondra více vážil, nebo aby získala pocit, že si ji cení. Na výměnu jede do Orlové.

Tam na ní čeká v třípokojovém panelákovém bytě 6 dětí, dva psi, 6 křečků a Vláďa. Jeho žena Petra (32) odjela do Varů. Energická maminka od šesti dětí, která je zvyklá, že na péči o děti a o domácnost je sama a nijak jí to nevadí, se bude v poklidné čisté domácnosti s malým Honzíkem trochu nudit. Ondra je chlap „v pohodě“ a jediná kaňka na jeho profilu je příliš benevolentní přístup k synovi. Ondra je ale běžně pracovně často mimo domov v zahraničí, a tak jeho přístup k jedinému synovi je pochopitelný.

Romana pojala výměnu domácností jako způsob, jak si vyzkoušet, zda by zvládla k Honzíkovi ještě jedno dítě. I přesto, že běžně žije v poněkud poklidnějším tempu než Petra, rozhodně si ostudu neudělala a celou velkou rodinu v Orlové zvládla opečovávat. Byla i spokojená, až na problém, který během jejího pobytu vyplul na povrch. Problémem bylo Vláďovo pití.

Vláďa si udržuje hladinku rumem, Zdroj: Prilutskiy / Shutterstock

Petra každodenní popíjení svého muže toleruje, protože není agresivní, a i přes finanční náročnost velké rodiny, jim alkohol nenarušuje finanční rozpočet. Vláďa o svém problému ví, ale přijde mu úplně normální, že jako havíř pije. Snídat pivo a udržovat si celý den hladinku rumem ale tak úplně normální není. Vláďa je ovšem celý den usměvavý, nechodí po hospodách a je schopný dětem uvařit. Kromě vaření vše ostatní nechává na bedrech své ženy. Dokonce mu nepřijde ani divné, že pije před malými dětmi, které rostou v tom, že je to normální.

Před Petrou, která děti vychovává k samostatnosti je třeba smeknout, protože odvádí dobrou práci, ale Vláďa jí moc nepomáhá. Děti tráví hodně času s mobilními telefony nebo tablety, protože tím odpadá nutnost se jim věnovat. A tak si může v klidu popíjet. Ale každý den? Nebudou se děti za svého otce stydět?

 

Zdroj:

  • autorský článek