Výměna manželek (19): Dorazila Policie ČR, Honza se o Lucii začal bát

Výměna manželek (19): Dorazila Policie ČR, Honza se o Lucii začal bát
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Do její náhradní rodiny sice přijela ke konci pobytu Policie ČR, ale nešlo o život. Jen se vyšetřovala krádež notebooku. Když se nedá byt zamknout kvůli prodlužovacímu kabelu, tak není ani překvapením, že se z bytu něco ztratí.

Lucie (25) je spokojenou mámou dvou dětí. Žije v hezkém moderním bytě v Jablonci nad Nisou a s mladším Honzíkem je na rodičovské dovolené. Výměnu pojala jako experiment, aby si zkusila také jiný život. Manželství s Honzou (28) ji funguje bez větších problémů. V nové rodině se ale nestačila divit.

 V Českém Krumlově se dostala do mizerně fungující domácnosti. Simona (28), která má tři děti, je také s nejmladším potomkem doma, ale na domácnosti nějaká péče znát není. Vlastně všude se povaluje nějaké oblečení. Zda je čisté, ale neuklizené nebo špinavé, je těžké posoudit. Simona nerada pere a skládá oblečení a podle toho pětičlenná domácnost vypadá. Ovšem není to jediná vada na kráse, kterou domácnost, kam přicestovala pořádkumilovná Lucie, má. Mnohem větší problém představoval zedník František (37).

Lucie by zasloužila kromě honoráře i medaili za pozitivní přístup, leckdo by byl v takovém prostředí spíš zoufalý.

Ona se ale k cizím dětem chovala lépe než jejich otec. S Františkem se to má tak, že dvě děti nejsou jeho biologičtí potomci, a hlavně devítiletému Pepíkovi to opakovaně dává najevo, jako by za to snad to dítě mohlo. A co je Simona za matku, že něco takového dopustí, to je bez komentáře.

Lucie se snažila Simoně domov trochu uklidit, ale její domácnost byla nejen zanedbaná, ale i nefunkční. Když v koupelně, kde je pračka, není ani zásuvka, tak to pro hlavu rodiny není moc dobrá vizitka.

Lucie byla v šoku z toho, kolik má malý Pepík zanedbaných hodin distanční výuky, ale to jeho rodiče nijak nevzrušovalo.  Asi také jako jediná si všimla zoufalého stavu zubů pětileté Natálky, která dostává do všeho cukr a kartáček na zuby viděla poprvé až u zubařky. Ale když nemá doma ani bačkory, tak není divu, že ani kartáček není v této rodině nezbytností.

Jedna věc je, že je zedník František úplně k ničemu, ale ještě horší je, že Simona jen proto, aby měla chlapa přehlíží, jak jsou jejímu partnerovi lhostejné starší děti. To bylo pro Lucii zřejmě nejhorší poznání a asi se v dohledné době do dalšího experimentu nepustí. Nakonec byla ráda, když byl náhradní manžel zalezlý v kotelně. Sice moc netopil, ale doma stejně k ničemu nebyl, takže měla alespoň klid.

Simona v druhé rodině asi poprvé viděla, jak vypadá normální domácnost, udržovaná a uklizená. Taky mohla vidět chlapa, který se chová jako táta k oběma dětem, přestože i Lucie má starší dítě z předchozího vztahu.

Simona sice na kamery mluvila o tom, jak se doma pustí do uklízení, aby měla doma čisto jako Lucie, ale sama tomu nevěřila. Když popisovala, jak její domácnost funguje a jaký je František, Honza se o Lucii začal bát. Viděl, jak je Simona svým vztahem vyčerpaná a obával se, že se mu i Lucie vrátí ve špatném psychickém stavu. To svou ženu ale podcenil. Sice ji nebylo do zpěvu, ale pobyt zvládla. Bylo jí jen z pohledu matky líto dětí, které na rozdíl od ní nemohly odjet.

Na závěrečném sezení se toho moc nedělo. Možná to byl úmysl režie anebo Lucie s Honzou nechtěli závěr výměny hrotit. Ono by to bylo stejně asi Františkovi a Simoně jedno. Hlavně že dostali zaplaceno.

Zdroj článku: